fbpx

De leukste vegetarische hotspots van Nederland

We zijn steeds bewuster wat we eten. Steeds meer mensen kiezen voor vegetarisch eten en dat vinden wij heel goed! Thuis ben je natuurlijk altijd in charge, maar wat als je nou niet in de gelegenheid bent om zelf te koken of een avondje uit eten op de planning hebt? Dan mag je deze vegetarische hotspots zeker niet missen! 

Broei

Een warmer welkom ga je niet krijgen dan bij Broei. Zoals ze zelf al zeggen: ‘Een plek om samen te komen of alleen te zijn, te werken, te ontspannen, te broeien of te delen.’ Oftewel voor ieder wat wils! Bij Broei bakken ze zelf brood en draaien ze het ijs zelf. In de mini-bakkerij rijst het brood wel 18 uur lang en waar alleen water zout wordt toegevoegd, om de lekkere smaak te krijgen. Het lekkerste zuurdesembrood wordt gemaakt met meel van de Limburgse Commandeursmolen waar het graan nog tussen echte molenstenen wordt gemalen. Wat Broei zo leuk maakt is dat ze met lokale en kleinschalige partijen werken. De drankjes zijn zoveel mogelijk direct trade, lokaal of van kleine ondernemers. Wil je met een groep langskomen van 8 personen of meer? Dan is reserveren gewenst.
Broei, Oosterkade 24 3582 AV Utrecht

https://www.instagram.com/p/Bb11IWDnSbT/

NomNom

Volgens velen de plek in Den Bosch die je niet mag overslaan. Een echte borrelbar waar je heerlijk kunt lunchen. ’s Avonds kun je met je gezelschap allerlei lekker kleine hapjes delen. Ideaal voor de twijfelaars onder ons ;). Het leuke is dat je bij NomNom gerechten vanuit over de hele wereld kunt krijgen, maar dat de producten allemaal uit de buurt komen. Wel zo duurzaam, daar houden wij van. De keuze is er reuze: een soepje, een yoghurtje (voor de twijfelaars), rijkgevulde salades met bijvoorbeeld bulgur en haloumi. We geloven dat kiezen hier heel moeilijk gaat worden ;). De koffiefanaten hoeven niet te treuren, want ook hier kun je terecht voor de lekkerste koffie. Je kunt altijd langskomen bij NomNom, maar ben je met meer dan 6 personen dan is reserveren wel gewenst.

NomNom Postelstraat 79
5211 DX ‘s-Hertogenbosch

https://www.instagram.com/p/BaHJA6RDldZ/

 

By Lima

Bij By Lima geloven ze dat een gezonde en duurzame levenstijl het leven zoveel mooier maakt. Met een bezoekje aan dit tentje maak je je leven ook mooier. Ja, je kunt hier shoppen, ontbijten, lunchen en borrelen. Klinkt te mooi om waar te zijn toch? De producten maken ze met alle liefde en passie in eigen keuken. Bij By Lima houden ze van biologische producten, producten van lokale leveranciers en zo veel mogelijk E nummer vrije producten. Hier worden wij nou blij van! Geen tijd om te blijven hangen? De producten zijn ook mee te nemen.
By Lima Zijlstraat 65
2011 TL Haarlem

https://www.instagram.com/p/BhOXo0fFw9I/

Foam

Het eerste wat opvalt wanneer je bij Foam binnenloopt het is frisse interieur. Deze woonkamer wil je thuis ook hebben! Het menu is bij elk bezoek weer een verrassing, want ze veranderen deze elke 14 dagen. Hoe leuk, bij Foam hebben ze een tuin waar je kan genieten onder het genot van een lekkere biologische kop koffie of een van de verse sappen. Alle gerechten worden met liefde en zorg gemaakt. Ze serveren alleen producten die biologisch en vers bereid zijn. Voor glutenvrij en veganistisch eten ben je hier aan het juiste adres! Geen tijd om de zaak te bezoeken? Ze doen hier ook aan catering..
FOAM Frederikstraat 44
2514 LL Den Haag

https://www.instagram.com/p/BfNOvrIHH8A/

Vegan Junk Food Bar

Met vijf vestigingen kun je wel stellen dat de Vegan Junk Food Bar een succes is. Het is hun missie om via plantaardige producten miljarden levens op een positieve manier te beïnvloeden. Er worden heerlijke plantaardige gerechten geserveerd en daarnaast is het interieur ook nog eens fantastisch!

https://www.instagram.com/p/B9OpPW4ldBd/

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF