fbpx

Waarom tongschrapen meer bacteriën verwijdert dan tandenpoetsen

In de Ayurvedische leer heb je voor de ochtend een aantal rituelen. Het schoonmaken van je tong met een tongschraper is daar een van. Waarom zou je niet gewoon je tandenborstel gebruiken, zoals dat mij is geleerd? En waarom een koperen, als je zoveel andere opties hebt? Ik ben er achter gekomen dat het schoonmaken van de tong met koperen tongschraper gezondheidsvoordelen heeft! Ik geef je hier drie redenen waarom je het zou moeten overwegen.

Volgens de indiase tradities en Ayurvedische literatuur zouden tongschrapers van koper, zilver, goud, tin of messing gemaakt moeten zijn. Hoewel gezondheidsvoordelen van goud en zilver en de andere metalen vergezocht zijn, hebben onderzoeksstudies uitgewezen dat koper dit wel heeft. Koper wordt al sinds de oudheid gebruikt als een effectief bacterie bestendig metaal en daarom draagt het gebruik ervan om de tong te reinigen bij aan de voordelen.

● Omdat onze mond vol zit met zowel goede bacteriën als slechte bacteriën, kan het gebruik van koperen tongreiniger helpen de bacteriële lading te verminderen.

● Het helpt niet alleen bij het verwijderen van gifstoffen uit de mond, maar ook bij het wegspoelen van de schadelijke bacteriën.

● Het is de antibacteriële eigenschap van koper waardoor het een effectieve tongreiniger is en helpt bij het verbeteren van uw mondgezondheid op de lange termijn.

Bij de afbraak van bepaalde eiwitten in de mond komen zwavelverbindingen vrij die tot een slechte adem kunnen leiden. Door de tong regelmatig te reinigen, worden niet alleen de gifstoffen (ama) verwijderd die achter op de tong zijn verzameld, maar wordt ook een slechte adem door dode bacteriën voorkomen. In feite haalt tongreinigen 80% van alle bacteriën weg en is naast tandenpoetsen belangrijk om je mondgezondheid te verbeteren.

Over I love Ayurveda

Dit artikel is geschreven door Silvana Naipal van Nour Ayurveda. Silvana is één van de Ayurveda experts van I love Ayurveda. I love Ayurveda is hét Ayurveda Platform en dé Ayurveda Community van Nederland en België. Dit is dé plek waar jij je leven leert transformeren voor meer balans. Wanneer je lid wordt van de I love Ayurveda Community ontvang jij elke maand het I love Ayurveda Online Magazine in jouw mailbox met content op het gebied van Ayurveda die jou gaat helpen met het transformeren van jouw leven. Alle content is afgestemd op het seizoen en relevante, actuele thema’s. Het online magazine staat boordevol Ayurveda kennis en tips waardoor jij steeds dieper en dieper kunt duiken in de wondere wereld van Ayurveda, waardoor jij jezelf steeds beter en beter gaat begrijpen en je steeds beter leert welke keuzes in jouw dagelijks leven jou dienen. Zodat je leert begrijpen waar jouw gezondheidsklacht vandaan komt, en vooral zodat jij leert deze onbalans aan te pakken én hoe je een onbalans in de toekomst kunt leren voorkomen. Lees hier meer over I love Ayurveda en de mogelijkheid om lid te worden van de Community of volg ons op Instagram @iloveayurveda.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF