fbpx

We hebben allemaal wel eens het gevoel dat we ons in een sleur bevinden. Natuurlijk willen we dat helemaal niet, dus hopen we dat de situatie zal veranderen. Niets komt uit de lucht vallen, dus een stukje assertiviteit is wel van belang om de situatie om te gooien. Waar een wil is is een weg, toch?

 

Willen veranderen is één, daadwerkelijk stappen zetten is twee. Doe de test en ontdek of jij écht klaar bent voor verandering.

 

Kruis de antwoorden aan die het meest op jou van toepassing zijn:

1 Het belangrijkste doel in mijn leven is:

  1. Waardering krijgen van mijn omgeving, relaties of werk (2)
  2. Geld verdienen, zodat ik geen zorgen meer heb (0)
  3. Hard werken zodat ik kan laten zien wat ik waard ben (1)
  4. Andere mensen helpen om zo bij te dragen aan hun geluk  (3)

2 Ik kan niet goed tegen:

  1. Onrecht en ongelijkheid (2)
  2. Krap bij kas zitten (0)
  3. Mensen die de aandacht opeisen/steeds in het middelpunt willen staan (1)
  4. Drukte om me heen (3)

3 Wat ik het meest nodig heb in mijn leven is:

  1. Liefde (2)
  2. Waardering en erkenning (1)
  3. Meer dan genoeg geld (0)
  4. Rust in mezelf (3)

4 Zo zou ik mezelf omschrijven:

  1. Zorgzaam, altijd klaarstaan voor een ander (2)
  2. Iemand die zich snel wegcijfert voor anderen (1)
  3. Sociaal en ondernemend, ik wil niets missen (0)
  4. Verlegen, ik voel me ongemakkelijk als ik in de belangstelling sta (3)

5 Boven aan mijn bucketlist staat:

  1. De loterij winnen (0)
  2. Gelukkig zijn (2)
  3. Een wereldreis maken (1)
  4. De wereld mooier maken (3)

6 Deze uitspraak past het beste bij mij:

  1. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd (2)
  2. Mijn leven heeft alleen zin als mensen zich mij herinneren (0)
  3. De wereld mag een mooiere plek worden voor alles en iedereen (3)
  4. Stabiliteit en zekerheid geven je leven echt zin (1)

Uitslag test

0 – 3 punten

Je bent vooral bezig met de buitenkant. Verandering is iets waar jij nog niet echt voor openstaat. Je mag jezelf zo nu en dan eens afvragen: voor wie doe jij eigenlijk wat je doet? Misschien kun je het nieuwe jaar beginnen met een beetje meer liefde voor jezelf. Je bent het waard en je hoeft jezelf niet steeds te bewijzen, want je bent goed zoals je bent.

4 – 15 punten

Je wilt wel veranderen, maar weet niet zo goed waar je moet beginnen. Je houdt jezelf vooral tegen doordat je niet zo goed durft te vertrouwen op je gevoel. Je bent soms bang om te worden afgewezen als je de dingen anders gaat doen. Maar je hoeft nooit bang te zijn: wat jouw gevoel je vertelt, klopt altijd. Voor jou ligt verandering klaar om ontdekt te worden. Je mag steeds meer vertrouwen op je gevoel, dat leidt jou uiteindelijk naar verandering.

16 – 21 punten

Jij bent je heel erg bewust van wat jouw diepere wensen zijn in het leven. Je bent er klaar voor om je levensmissie te ontdekken en te gaan leven zoals je écht wilt. Jouw grootste talenten liggen aan de oppervlakte en staan te trappelen om door jou te worden gemanifesteerd. Niets houdt jou tegen om verandering aan te brengen!

Deze test komt uit de winterspecial. Deze is te bestellen via deze link.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF