fbpx

Beleef je sportroutine bewuster met de meditatietechniek bodyscanning

De meditatietechniek bodyscanning is een techniek om voor het sporten bewust contact te maken met je lichaam. Gun jezelf vijf minuten extra en beleef je sportroutine bewuster met deze oefening uit het boek Inner workout. Dit artikel komt uit de WENDY Body & Mind Special, waarin je nog meer tips en verhalen leest over jouw lichaam en gezondheid.

Zo doe je een 5 minutenbodyscan

  1. Ga languit op de grond liggen. Je armen liggen langs je lichaam en je handpalmen wijzen omhoog. – Sluit je ogen.
  2. Als je in de gym bent en je ervaart te veel afleiding van geluiden om je heen, luister dan via je oortjes of koptelefoon naar ontspannende muziek. Liefst zonder tekst, zodat je gedachten daar niet in meegaan.
  3. Adem rustig in door je neus en uit door je mond.
  4. Voel even wat er gebeurt als je in- en uitademt, hoe je ademhaling als een luchtstroom in je neus en mond voelt en hoe je borst op en neer beweegt.
  5. Breng dan je aandacht naar de delen van je lichaam die contact maken met de vloer, zoals je schou-ders, de bovenkant van je rug, je billen en kuiten.
  6. Begin te scannen vanaf je hoofd en dan langzaam naar beneden, en geef aandacht aan elk deel van je lichaam dat contact maakt met de vloer.
  7. Probeer terwijl je met je aandacht langs de verschillende lichaamsdelen gaat zonder oordeel te voelen wat er gaande is: voel je spanning, een warmte, druk of misschien iets anders?
  8. Als de timer gaat, adem je drie keer diep in en uit, voordat je je ogen opent.
  9. Kom voorzichtig omhoog en sta rustig op.


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF