fbpx

Spoedcursus spirit animals: de spirituele betekenis van dieren

Spirit animals, je hebt er misschien al weleens van gehoord. Lauri, founder van One Day Retreat Ibiza en online magazine Nyepi, vertelt je in deze blog alles over de spirituele betekenis van dieren. Én je kan ontdekken welke spirit animal jij bent!

Wat is een spirit animal nu eigenlijk

Even terug naar de basis. Wat is een spirit animal? Een spirit animal kan gezien worden als een gids die helpt te herinneren aan bepaalde krachten, wijsheid of om je op weg te helpen. Er zijn meerdere manieren om jouw spirit animal te ontdekken. Al ben ik ervan overtuigd dat je niet één vaste hebt. Nee de relatie ten opzichte van deze spirit animals is polyamoreus te noemen. Het zijn er meerdere die afwisselend iets met willen delen.

Ontdek je spirit animal

Even terug naar groep vier en je krijgt een vriendenboekje onder je neus geschoven. Naam, leeftijd, wat wil ik later worden als ik groot ben? Wat is mijn lievelingsdier? Herinner je wat je daar invulde? Ergens heb je toen intuïtief een lievelingsdier gekozen. Grote kans dat dit nu nog steeds je zoogdieren bestie is. Een andere manier om een spirit animal te ontdekken is het analyseren van dromen.

Oké even terug de Tijdmachine van Dio in, om weer uit te komen in groep vier. Ik vulde daar de witte haai in. Nee, geen aaibaar wezen, alhoewel ik ook echt wel gek was op mijn wijlen konijn pluis en andere hamster Troetel. Of dwerghamster Chuckie die misschien nog wel leeft.. De rebel is ooit weggelopen. Toch heeft vooral de haai mij altijd getrokken en ook in mijn dromen komt hij vaak terug. Nu ik de spirituele betekenis van de haai weet, weet ik waarom. De haai bezit krachten die bij mij redelijk ondergesneeuwd zijn én dit dier helpt mij hier weer aan te herinneren.

De spirituele betekenis van dieren

Laten we beginnen met de haai en vervolgens verschijnen de meest voorkomende spirit animals ook wel totemdieren genoemd.

Spirituele betekenis haai

Haaien staan spiritueel gezien voor geestelijke transformatie. Een haai helpt strijdvaardig te zijn, psychische vermogens te ontwikkelen en om onmogelijke taken te overwinnen.
bron: www.lichtpuntjekristallen.nl

Spirituele betekenis vlinder

De letterlijke metamorfose van rups, cocon, tot vlinder is het ultieme symbool in onze natuur voor transformatie. De dans van de vlinder reflecteert de behoefte voor beweging en verandering; van waar we waren en zijn, naar de volgende fase van ons bestaan.
bron: http://www.asbeelden.nl/

Spirituele betekenis egel

Mensen met een egel als apirit animal houden ervan om hun natuurlijke nieuwsgierigheid te onderzoeken en te volgen. Mensen met dit totemdier begrijpen weerpatronen en weten wanneer er een lastige periode aan zal breken. Ze zijn zachtaardig en tegelijkertijd beschermend voor zichzelf.
bron: https://www.spirituelesieraden.com/

Spirituele betekenis hert

Het hert zorgt voor zachtheid en gratie binnen elk aspect van je leven, zelfs op uitdagende momenten. Wees zachtaardig voor jezelf en anderen, kalmeer de stem van zelfkritiek en behandel jezelf met zachtheid en begrip. Jouw innerlijke, goede kwaliteiten, die voortkomen vanuit het hart, kunnen een grote steun zijn voor anderen, leid voor hun de weg en duw ze zachtjes en liefdevol in de juiste richting. Je moet mensen niet willen veranderen, laat zien dat je een goed voorbeeld door anderen met zachtmoedigheid te behandelen, zodat ze zelf nieuwe inzichten krijgen.
Bron: https://www.crystalcave.nl/

Spirituele betekenis tijger

De tijger herinnert je eraan dat je volhardend moet zijn om je doelen te bereiken. Door te slagen moet je geduld hebben, maar blijf vastberaden om er te komen.  Plan zorgvuldig je volgende stappen in om te krijgen wat je wenst. Zie je het allemaal even niet meer zitten? Tijger nodigt je uit om je innerlijke kracht omhoog te halen. Hij zal je er aan laten herinneren dat je de kracht en wilskracht hebt om de taak te voltooien. Verspil niet je waardevolle tijd met uitstellen, maar pak het aan. Je bent een zelfverzekerd persoon die fel volhardend is in het bereiken van je doelen met een sterke wil.
Bron: https://www.crystalcave.nl/

Spirituele betekenis pauw

De pauw staat voor schoonheid en bied lessen aan over zelfliefde, eer, integriteit en integriteit en het belang van het aangaan van de uitdagingen van het leven, evenals het onbekende met moed en vertrouwen.  Pauw nodigt je uit om jouw innerlijke schoonheid met zelfverzekerdheid aan de wereld te tonen, maar onthoud dat je een luchtige benadering moet hebben van alle dingen die op ons afkomen. Bovendien is lachen het beste medicijn om ons gezond en gelukkig te houden. Laat pauw een steun zijn om voor je overtuigingen op te komen en je ambities te volgen.
Bron: https://www.crystalcave.nl/

Spirituele betekenis konijn

Konijn staat voor overvloed, comfort en kwetsbaarheid. Het konijn nodigt je uit om de hulpmiddelen die we hebben in ons leven te onderzoeken en te gebruiken. Onze instincten zijn aanwezig, maar hebben ook ontwikkeling en verzorging nodig. Overvloed is al aanwezig in ons bestaan, ben je op de hoogte van een talent wat je bezit? Maak daar goed gebruik van. Ervaar je wat moeilijkheden of tegenslagen met het ontwikkelen? Konijn adviseert je om gebruik te gaan maken van een planning en neem je huidige gang van zaken ook eens door. Alles groeit met de juiste aandacht en liefde.
Bron: https://www.crystalcave.nl/

Reiki en de spirituele betekenis van dieren

Naast de bovenstaande lijst zijn er nog duizenden spirit animals of totemdieren die zich in het dagelijks leven tonen of in dromen. Al is er nog een manier om ze te ontdekken. Tijdens een Reikisessie sta ik heel dicht in contact met gidsen en lijkt een sessie soms net op Jungle Book: zoveel spirit animals komen er voorbij. Het bijzondere is dat ze vaak precies datgene vertellen waar de ontvanger van de sessie mee worstelt. Zo zag ik laatst heel helder een schildpad bij de keelchakra. Na afloop vertelde ik dit en klopte de spirituele betekenis van de schildpad niet alleen, maar kreeg ik ook een foto. Het was een oude pasfoto (waarschijnlijk uit groep vier), waarop ze een ketting van een schildpad droeg. Toeval of een teken? Mijn kippenvel bevestigde de waarheid. Zo heb ik nog twintig voorbeelden, waar ik later een artikel aan zal wijden.

Benieuwd naar een Reikisessie op afstand? Klik dan hier.

de persoonlijkheidstestLauri Berkhoudt

Lauri is een dromer, maar maakt ze ook graag waar. Zo is ze drie jaar geleden naar Ibiza verhuisd, waar ze One Day Retreat Ibiza begonnen is met haar vriend. Een platform zoals Nyepi was haar tweede droom en ook deze heeft inmiddels vorm gekregen.

Met Nyepi wil Lau mensen al zo jong mogelijk bewust maken. Zodat ze iets liever voor zichzelf zijn en daarmee ook voor anderen. Ze wou dat ze sommige tools al veel eerder had geweten, daarom deelt ze deze nu graag met jou. Dit doet ze met veel humor en zelfspot. Ze vindt namelijk dat veel ‘spirituele’ mensen zichzelf zo serieus nemen. Ze ontzeggen zichzelf van alles en oordelen stiekem toch ook. Lau oordeelt zo min mogelijk en houdt zichzelf in balans door enerzijds veel te mediteren, de stilte op te zoeken en de natuur in te trekken. Daartegenover staan soms avonden die in de ochtend overgaan, waarbij het zomaar kan zijn dat ze met lamp en al naar beneden valt. Dit alles vormt voor haar een leven in balans. Waarom zou het een het ander uitsluiten?

Lees meer van Lauri:

Lauri verloor zes jaar geleden haar vader: ‘Soms hoor ik hem zeggen dat hij trots op mij is’

Lauri emigreerde naar Ibiza: ‘Op Ibiza heerst een hoger spiritueel bewustzijn’

Ontdek de ontspannende kracht van Yoga NidraWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF