fbpx

Single zijn in Corona-tijd: ‘Daten is onmogelijk’

Wat als je nu single bent? Hoe kun je nog daten als je niet naar buiten mag? Carlijne van Popering, die we kennen we van de recepten van haar boek Let’s Missbehave die ze elke zaterdag deelt op wendyonline.nl, schreef voor ons een verhaal over hoe het is om nu single te zijn.

Bizar zeg, hoe in een paar weken je leven compleet op zijn kop kan staan, van een lekker ‘vrij’ single bestaan naar een leven als ‘opgesloten’ single, het is om te huilen soms!

Ik weet niet wat jullie ervaring is, maar als je een aantal jaren uit elkaar bent en (nog) geen relatie hebt, vinden mensen in je omgeving dit vaak heel raar of soms zelfs zielig.

‘Hoe kan het nou dat jij nog single bent, je ziet er zo goed uit en hoe kan dat nou?! Ben je nooit eenzaam dan?’.

Alsof dit een keuze is?

Je moet net maar iemand tegenkomen waarmee je die ene ‘klik’ hebt, dus ja het is soms naar een speld in een hooiberg zoeken.

Nu is die hooiberg nog groter geworden…….Blijf thuis, Stay Inside, Houd afstand…..

Je kunt niet daten. Achteraf gezien vind ik dat label van een ‘gewone single’ zijn niet eens zo erg meer. Mag ik er alsjeblieft naar terug?

Digitaal daten

De digitale dating wereld kan best afstandelijk zijn, maar het lijkt wel of we in deze periode nog verder van elkaar verwijderd zijn of juist niet?

Tijdens mijn ‘vrije’ single periode merkte ik wel de afstandelijkheid in het digitaal daten.

Mensen bellen of Facetimen niet heel snel met elkaar of helemaal niet. Ze vinden het vooral onwennig of eng, ze zijn bang dat ze geen goede indruk maken of ze vinden dat ze er op beeld niet goed uitzien. Ik ben echt iemand die van bellen houd, het geeft je in ieder geval een iets echter beeld van degene met wie je gematcht bent. Op de app kunnen mensen in hun teksten heel adrem zijn, dit doen ze vaak in combinatie met Emoij. We kunnen overigens niet meer zonder deze grappige “gezichtjes”. Gesprekken of opmerkingen kunnen zonder gebruik van Emoij verkeerd geïnterpreteerd worden.

Maar ze kunnen ook een vertekend geven. Iemand kan dus onwijs humoristisch zijn tijdens de app gesprekken, maar in real life totaal niet!

Echt hoor, het gebeurt! Dan zit je op een terrasje tegenover je date, in een stad op een uur rijden en kom je erachter dat hij eigenlijk helemaal niet grappig is. Tijdens het gesprek kan hij niet even een emoij inzetten. Het wordt onwijs ongemakkelijk. Hij blijkt fysiek wel aantrekkelijk, maar verder ook niet. Naast die aantrekkingskracht is humor zo ontzettend belangrijk.

‘OMG wat vond ik eigenlijk nou zo leuk aan hem? Waarom heb ik nou ook alweer weken met hem zitten appen?’ vraag je jezelf af.

Elke avond thuis

Maar hoe moeten we nu daten in deze tijd van Blijf Thuis? Je kunt nu niet zomaar even een terrasje pakken of ergens wat gaan eten. We zitten bijna iedere avond thuis, dus die datingapps moeten wel overuren draaien. Je swipet naar links en naar rechts, je bent flink aan het matchen en appen.

Iedereen die zegt dat ie maar 1 match heeft liegt, iedereen heeft reservebanken. Laten we eerlijk zijn, we gokken nooit op 1 paard, that’s human nature!

De getrouwde of bezette heren en dames zijn er inmiddels af, omdat ze niet meer stiekem kunnen appen of bellen, aangezien ze 24/7 thuis zitten met het gezin of hun partner. Dus dat scheelt weer een hoop gedoe en frustratie voor de singles. Hoe heerlijk is dit!

Anyway,  als we dan een match hebben, moeten we helaas nog weken wachten voor we kunnen afspreken en misschien gaat wel het nog wel langer duren. Inmiddels gieren de hormonen door je lijf, je hebt Tinder al 2x uitgespeeld, de muren komen op je af, want je weet dat je de komende tijd niets kunt.

Dus we gaan ineens WEL bellen!

We sturen elkaar nu ook whatsapp audio. Als het lekker gaat en gezellig is, nemen we een drankje of twee of drie, want we hoeven tenslotte toch niet te rijden! We praten veel en open met elkaar over uiteenlopende onderwerpen en soms koken we zelfs samen, ieder in zijn eigen huis, een muziekje op de achtergrond, we steken een kaarsje aan en doen alsof we op een romantische date zijn.

We geraken in andere sferen, er gaan zelfs wat spannende foto’s heen en weer, uiteraard zonder gezicht. Deze verbinding bouwen we in een aantal dagen of weken met elkaar op en we worden ook wat intiemer, we verbinden live met elkaar via Facetime of Skype, wat je normaal gesproken helemaal niet zou doen.

Ineens zijn we meer met elkaar verbonden, op afstand weliswaar, maar deze verbinding is minder digitaal dan toen we ‘vrij single’ waren. Onze grenzen vervagen naar mate we langer binnen zitten, we gaan net iets meer over het randje, misschien komt dit doordat we allemaal in dezelfde situatie zitten, gedeelde smart……wie zal het zeggen?

Is er een nieuwe ‘opgesloten single’ dating wereld ontstaan die voor meer verbinding zorgt?

Let’s stay inside……..voor nu dan…

Carlijne van Popering (44), een single moeder van twee, parttime directiesecretaresse op een fiscalisten kantoor en gepassioneerd chef, heeft op 1 november 2019 haar eerste kookboek zelf uitgegeven. Na 6 jaar hard werken, kinderen opvoeden, tussendoor genezen van haar borstkanker in 2018 en blijven geloven in haar droom, verscheen haar erotische kookboek Let’s Missbehave ‘where food meets pleasure’. Met haar boek en recepten wil ze mensen dichter bij elkaar brengen en dat vrouwen en mannen open over hun wensen, verlangens en fantasieën gaan praten. Terug naar de seks en erotiek met wederzijds respect. Sex – positivism. Kijkt ook op haar site. 

Voor de recepten van Carlijne:

Recept: Linguine Alle Vongole

Recept: Fiorito Limoncello met tonic & verse basilicum

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF