fbpx

Single Talk: ‘Lastig om bij een leuke date op 1, 5 meter afstand te blijven’

Carlijne van Popering, die elke week op wendyonline.nl een recept deelt uit haar kookboek Let’s Missbehave, is single en dat is in deze tijd best een uitdaging. Deze keer vertelt ze in haar rubriek Single Talk hoe je date als je anderhalve meter afstand moet houden.

De grote schoonmaak

Er wordt altijd gezegd dat we in het voorjaar last hebben van de zogenaamde lentekriebels. De bloemetjes en de bijtjes, je kent het verhaal wel. Mijn kinderen leren hierover op school, er is zelfs landelijk een thema week georganiseerd die zo heet. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar bij mij blijft het niet bij een week hahaha. Ik trek het af en toe echt niet meer! Gelukkig hebben we de afgelopen weken mooi weer gehad, veel afleiding om even naar buiten te gaan, weg van onder andere Netflix.

Maar het wordt dus tijd voor een grote schoonmaak! Mijn huis heb ik al aan kant gemaakt, alles is weer fris en fruitig. Laten we dan ook maar even een grote schoonmaak houden in de contacten op mijn datingapps toch?

Wie vind ik nou echt leuk? Of is het ook een beetje tijdverdrijf of een aandachtkwestie? Met wie is er een echte klik? En wie geeft oprecht aandacht? Iedere man die na 2 dagen niet meer reageert, swipe ik uit mijn datingapp, doei! Blijkbaar hebben mannen een top 5, nummer 1 is relatie materiaal. Als deze even uit de picture is, dan hebben 5 t/m 2 ineens weer de volle aandacht. Maar op het moment dat nummer 1 er weer is, dan kan de rest op de reservebank, zoals wij vrouwen dit noemen. Of ben ik de enige die reservebanken heeft? Ik doe niet meer mee met een top 5. Ik heb er geen tijd voor en zeker geen zin in. Het ruimt wel lekker op, niet alleen op de app, maar ook in je hoofd.

Van Iphone naar real life

Mr. Next Level staat er uiteraard nog in hoor, no worries. Hij heeft al wat credits opgebouwd. Inmiddels zijn we van de telefoon verhuisd naar real life. Ik zag namelijk een artikel van het RIVM langskomen waarin zij stellen dat 1 seks buddy oké is…, omdat de singles ook warmte nodig hebben??? Wat een raar artikel, alsof je als single alleen maar op zoek bent naar seks? Ineens worden we over een kam geschoren. Wat een onzin! Zijn we ineens een apart soort mens geworden?

Ik vind dit veel te simpel en plat. Overigens, als je dus niet wilt samenwonen vanwege het feit dat je uit elkaar bent en niet weer het leven van je kinderen overhoop wilt gooien en dus liever een LAT relatie o.i.d. wilt, dan mag dit dus niet meer. Omdat je dan niet in een gezamenlijk huishouden woont.

Dit match toch totaal niet met de wereld van nu waar 1 op de 3 uit elkaar gaat. Ik ga Mr. Next Level denk ik eerst maar even een samenlevingscontractje onder z’n neus duwen. Eerst tekenen, dan mag je closer dan op 1.5 meter in mijn buurt komen!

‘Social distance’

Anyway, ik wil dus gewoon lekker daten met Mr. Next Level. Dus hebben we afgesproken, uiteraard de regels in achtneming, om braaf op 1.5 meter afstand te blijven. Na een drukke werkweek spraken we op zaterdag einde middag af. Dit gaf mij nog even de tijd om langs mijn lokale winkeltjes te gaan: de slager, de echte Franse bakker en de Volendamse Vishandel. Oestertjes met een limocello cocktail vooraf, daarna witlof blaadjes met wat spicy Hollandse garnalen en als hoofdgerecht een Rib eye met chimichurri van de BBQ. Dan kan hij ook even zijn mannelijke skills laten zien. Hij had tenslotte vorige keer heel duidelijk gemaakt dat hij van vuur maken houdt. I love it!

Eind van de middag hadden we afgesproken. Zittend op mijn loungebank in de voortuin blokkeert een lang en breed gestalte mijn zon. In zijn hand zie ik dat hij een fles wijn heeft meegenomen.

Hij neemt plaats op 1.5 meter afstand en we genieten van het aperitief en hapjes. Jezus wat klinkt dit vreselijk zoetsappig! Natuurlijk was er een enorme spanning en enorme aantrekkingskracht, fuck dat lijf, die stem, pfff… maarrrr we hebben ons echt aan de afspraak gehouden, geen omhelzing, geen kus, niets. Ik merk wel dat deze manier van daten van een ander kaliber is, het lijkt wel of je zo een intensere band opbouwt. Door de opgelegde ‘social distance’, de nieuwe 1.5 meter maatschappij, het niet meer ‘mogen’ aanraken. Ik geloof alleen niet of ik dit de volgende keer ga volhouden. Ik ben geen robot en houd ervan om mensen aan te raken…

Carlijne van Popering (44), een single moeder van twee, parttime directiesecretaresse op een fiscalisten kantoor en gepassioneerd chef, heeft op 1 november 2019 haar eerste kookboek zelf uitgegeven. Na 6 jaar hard werken, kinderen opvoeden, tussendoor genezen van haar borstkanker in 2018 en blijven geloven in haar droom, verscheen haar erotische kookboek Let’s Missbehave ‘where food meets pleasure’. Met haar boek en recepten wil ze mensen dichter bij elkaar brengen en dat vrouwen en mannen open over hun wensen, verlangens en fantasieën gaan praten. Terug naar de seks en erotiek met wederzijds respect. Sex – positivism. Kijkt ook op haar site. 

Lees ook deze artikelen van Carlijne:

Single zijn in Corona-tijd: ‘Daten is onmogelijk’

‘Netflix and chill betekent gewoon een One Night Stand’

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF