fbpx

‘Netflix and chill betekent gewoon een One Night Stand’

Carlijne van Popering, die elke week op wendyonline.nl een recept deelt uit haar kookboek Let’s Missbehave, is single en dat is in deze tijd best een uitdaging. In de nieuwe rubriek Single Talk vertelt ze over hoe het haar als single vergaat en wat ze allemaal tegenkomt bij het daten…

Online fun

Eigenlijk moeten we al die founders van datingapps bedanken, wat is het toch fijn dat we zoveel afleiding kunnen opzoeken, nu we niet meer uit eten kunnen of de kroeg in. De Blijf Thuis periode wordt steeds langer, wat doe je dan als single? Alle keukenkastjes zijn uitgesopt, de puzzel met 1000 stukjes kunnen we inmiddels blind leggen, ongelimiteerd snaaien is legaal geworden, want je komt toch niemand tegen. We hebben alle series al gebingewatched en kunnen straks aan Weekend Miljonairs meedoen, omdat onze algemene kennis nog nooit zo groot was. Dit scheelt wel weer een lot bij de Staatsloterij kopen. Dus je meldt je maar (weer) aan op een datingsite of meerdere.

Je bent blijkbaar niet de enige. Zo bizar, ineens zijn er allemaal singles uit hun holletjes gekropen, een enorme lijst met New Members. Dat zijn denk ik diegenen die voor de ‘intelligente lockdown’ zeiden….’Nee, hoor dat heb ik niet nodig en dit is echt niets voor mij, zo’n vleesmarkt,  ik kom gewoon iemand in de kroeg tegen’…Ja joh tuurlijk, nou veel succes nu. ?

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik deze negatieve gedachte niet echt begrijp, mijn ervaring is dat het eigenlijk heel ouderwets is. Je matcht, appt, belt…of niet…en dan spreek je af. Het lijkt veel meer op iets van heel lang geleden toen mensen elkaar nog brieven gaven en dan elkaar ontmoetten. Als je in een kroeg staat heeft toch niemand een papieren profieltje mee? Dan weet je überhaupt niets over die persoon en heb je ook niet even de tijd om te googelen. Diegenen die nu zeggen ‘Dit doe ik nooit!’, dit doen we allemaal.

Codetaal

Anyway, je ligt dus weer een avondje op de bank te swipen en maakt een keuze op basis van de foto’s, een leeftijd en de afstand tussen de woonplaatsen. Je filtert nog wat verder. Party all night of in bed voor twaalven? Zou dat laatste nou betekenen dat je in ieder geval verzekerd bent van een goed seksleven? Sleept hij je graag de bergen in voor een kilometer lange wandeltocht of ligt hij liever de hele dag languit met je op het strand? En, voor mij natuurlijk een heel belangrijke: of hij zichzelf ziet als een chef-kok, magnetron addict of kampioen afhaalmaaltijden. Maar ja, dat gaat nu ook niet meer op, want je moet nu overal eten afhalen.

Netflix and chill

netflix

En dan ineens kom je ook nog andere termen tegen, waar je nog nooit van gehoord had. Wisten jullie dat er een werkwoord van Netflix is gemaakt? Netflix and chill heet dit, maar dit kan nu ook niet meer. Voor diegene die niet weten wat dit is, zal ik het even uitleggen. Netflix and chill is een werkwoord voor een avondje series kijken met een date en seks, jaaaaaa echt, dit is heel serieus. Het is eigenlijk een soort codewoord om op een ‘nette’ manier te laten doorschemeren dat je niet op een vaste relatie zit te wachten, maar wel de gezelligheid, warmte en affectie wilt. Kortom, je begint samen aan zo’n serie, maar eenmaal thuisgekomen kan je weer opnieuw beginnen.

Het lijkt een beetje op de welbekende ONS (One Night Stand) of een FWB (Friends With Benefits).

Maar er zijn er nog andere bizarre afkortingen die je tegen kan komen, hieronder vind je de betekenissen.

D/s = Dominance and Submission

DFS = Dating for Sports

LAYBY = daten met iemand terwijl je wacht tot er een betere optie voorbij komt

POF = Plenty of Fish

Selves-Isolating = je opsluiten met je partner

Deze laatste zal wel net nieuw zijn…….

Lees ik het nu goed?

Het heeft bij mij ook wel eventjes geduurd om te begrijpen waar iemand naar op zoek is. Het is een bizarre wereld, waarin je eigenlijk een soort handleiding nodig hebt. Het is al best lastig filteren, dus op zich is het wel fijn als iemand ook nog zo’n term bij zijn of haar profiel plaatst, dan ben je in ieder geval niet geshockeerd als je ineens een date voorstel krijgt met ducttape en touwen in de stallen van zijn woonboerderij. Of je appt ineens met z’n drieën, omdat zij hun relatie wat ‘spannender’ willen maken. Of je zit te wachten op een reactie, terwijl hij al dagen online is, maar niet met jou, dit is definitief een gevalletje #LAYBY of #POF.

Next level

Nadat ik alle weirdo’s en rare voorstellen heb weggeswiped, blijft er gelukkig nog wat ‘normaals’ over, althans daar ga ik dan maar voorlopig van uit. Een gezellige match blijkt aan de telefoon ook nog een leuke stem te hebben en genoeg interesse te tonen. We wensen elkaar een ‘Goedemorgen’ en ‘Slaap lekker’ en drinken virtuele koffietjes. Tussen het werk, het lesgeven en de huishoudelijke klussen door, zoeken we even een stil plekje in huis waar er niemand is (op advies van Tjitske Reidinga, de WC) en spreken we teasende whatsapp audio berichtjes in.

Hij heeft humor, hij vindt dat de man een BBQ en open haard moet aansteken, betaalt op de eerste date en accepteert dat het aanrecht mijn recht is. Heerlijk zeg, eindelijk een man die mij niet vraagt of ik een gaatje kan boren, de elektriciteit kan fixen of fotolijstjes kan ophangen en nog meer van dit soort onzin.

Hij mag door naar het volgende level….;-))

Carlijne van Popering (44), een single moeder van twee, parttime directiesecretaresse op een fiscalisten kantoor en gepassioneerd chef, heeft op 1 november 2019 haar eerste kookboek zelf uitgegeven. Na 6 jaar hard werken, kinderen opvoeden, tussendoor genezen van haar borstkanker in 2018 en blijven geloven in haar droom, verscheen haar erotische kookboek Let’s Missbehave ‘where food meets pleasure’. Met haar boek en recepten wil ze mensen dichter bij elkaar brengen en dat vrouwen en mannen open over hun wensen, verlangens en fantasieën gaan praten. Terug naar de seks en erotiek met wederzijds respect. Sex – positivism. Kijkt ook op haar site. 

Nog meer artikelen van Carlijne:

Single zijn in Corona-tijd: ‘Daten is onmogelijk’

Recept: Gefrituurde kwarteleieren met dungesneden pata negra en bloemkoolcrème

 

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF