fbpx

Recept van I’m a Foodie: Sportomelet

Net een heftige workout achter de rug? Probeer dan eens deze sportomelet van WENDY-expert Marijke van I’m a Foodie! Geniet ervan!

(Voor 1 persoon; 15 minuten bereidingstijd)

Ingrediënten

  • 40 gram zilvervliesrijst
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1⁄2 fijngesnipperde rode ui
  • 1⁄2 rode paprika in blokjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 2 handjes verse spinazie
  • 2 takjes fijngesneden peterselie
  • Peper en zout (optioneel)

Bereidingswijze

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de eieren in een kom en zet dit apart. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui, paprika, tomaat en spinazie toe en schep dit drie minuten goed om. Voeg het eimengsel, de rijst en de peterselie toe. Zet het vuur wat lager en doe een deksel op de pan. Haal na vijf minuten de pan van het vuur, houd de pan schuin en vouw de omelet dubbel. Zet de pan terug op het vuur, plaats de deksel erop en laat de omelet nog een minuut doorgaren.

Tip: Heb je nog een portie gekookte zilvervliesrijst over? Hanteer dan 100 gram gekookte zilvervliesrijst voor dit recept.

Voedingswaarden per eenpersoonsportie
529 kcal –  40 KH – 28 E – 28 V – 6 vezels. Allergenen: ei.

Dit recept komt uit ons 2e boek Eet als een atleet.  Het bevat 28 gram eiwit en is dus prima herstelvoeding na een intensieve workout.

WENDY-expert Marijke Berkenpas

strawberry

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van het evidence based food collectief I’m a Foodie. Waarop ze samen met collega diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers haar kennis deelt over (gezonde) voeding. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het Amsterdam UMC, locatie VUmc op de afdeling Maag-, darm-, leverziekten. In 2016 schreef ze het boek Eet als een expert en sindsdien heeft ze 3 andere boeken uitgegeven in de serie ‘I’m a Foodie presents’. Naast dat we iedere maand een recept van haar delen, beantwoordt Marijke ook iedere maand twee keer een voedingsvraag. Je kan Marijke volgen en vragen stellen via het Instagram-account en Facebook-account van I’m a Foodie en via haar Linkdin profiel!

Neem zeker ook eens een kijkje op de website van I am a Foodie!

Probeer ook dit recept van Marijke: Strawberry mojito & Pina colada mocktailsWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF