fbpx

Recept: Thaise curry van gehakt met groenten

Het eerste advies van bestsellerauteur en voedingsdeskundige Pascale Naessens als vrouwen willen afvallen: eet puur. Wil je net een stapje verdergaan, probeer dan eens een ketokuur. In onze nieuwste zomer special vroegen we Pascale hoe keto nu precies werkt en delen we drie heerlijke recepten uit haar boek Ketokuur 2. Deze heerlijke Thaise curry is daar een van! 

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt 
  • 1 kleine ui (70 g) 
  • 100 g sperziebonen 
  • 200 g spitskool 
  • 150 g kokosmelk
  • 1 el rode currypasta 
  • bladpeterselie (30 g, afwerking) 

Bereidingswijze

Snijd de boontjes in tweeën en kook ze gaar in weinig water met wat olijfolie (15 gram). Leg een deksel op de pan. Hak de spitskool grof en voeg toe. Kruid met wat peper en zout. 

Leg het deksel weer op de pan. Check af en toe of de groenten niet droogkoken. Voeg dan wat extra water en/of olijfolie toe. 

Kruid het vlees met peper en zout, en maak er 8 tot 10 balletjes van. 

Bak ze in een pan met wat boter(20 gram). Snijd de ui grof en voeg toe. Als het vlees gebruind is en de uien zacht zijn, voeg je de kokosmelk toe, samen met de rode currypasta. Laat even koken. Zet het vuur lager. 

Giet het water van de groenten af en voeg ze toe aan de curry. Serveer in diepe borden en werk af met wat verse kruiden, zoals bladpeterselie.

Over Pascale

In 2010 publiceerde de Belgische Pascale haar eerste kookboek: Mijn Pure Keuken. Sindsdien publiceerde ze een reeks van kookboeken, die allemaal bestsellers werden, zoals Puur Pascale, Nog eenvoudiger en Echt Eten. De kookboeken van Pascale zijn de bestverkochte in België. Ook heeft ze een eigen keramieklijn. Pascale is ook voedingsexpert van Wendy. De boeken van Pascale en meer recepten vind je op Wendyonline.nl.

9789401476713 Recept: Thaise curry van gehakt met groenten

Bekijk voor meer kookinspiratie de kookvideo’s die Pascale heeft gemaakt.

Lees hier nog meer recepten van Pascale.

Wendy Promo artikelIK 1 Recept: Thaise curry van gehakt met groentenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF