Op zoek naar een snel en voedzaam gerecht? Probeer dan dit recept, uit Wendy's voedingsschema, met rijst, snijbonen, maïs en runderreepjes in een heerlijke pindasaus eens. Dit gerecht staat binnen twintig minuten op tafel en zit boordevol smaak en voedingsstoffen.
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 200 gram snijbonen
- 50 gram maïs
- 1 bosuitje
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram runderreepjes
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de snijbonen schuin in ruitjes. Spoel de maïs in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Snijd de bosui in grove stukjes en pers het teentje knoflook.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg de snijbonen toe en roerbak deze beetgaar in zo’n 8 minuten. Voeg dan de knoflook, runderreepjes, paprikapoeder en komijnpoeder toe en bak dit 2 minuten mee. Doe de maïs, bosui, ketjap, pindakaas en 3 eetlepels water in de pan. (Indien nodig, voeg wat extra water toe).
- Roer alles door en laat dit op laag vuur nog zo’n 4 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de rijst met de snijbonen en runderreepjes in pindasaus op een bord.