Ben je op zoek naar een lekker en voedzaam gerecht dat je met een kwartier op tafel kunt zetten? Dan is dit recept met rijst, zoetzure pulled chicken en ananas, uit Wendy's voedingsschema, iets voor jou. Naast dat het gemakkelijk te bereiden is, zit het ook nog eens bomvol met proteïne en vezels. Eetsmakelijk!
Ingrediënten
- 75 gram ananas stukjes (diepvries)
- 70 gram zilvervliesrijst
- 100 gram kipfilet
- ½ blokje groentebouillon
- ½ jalapeño peper
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 2 eetlepels tomatenpuree (40 g)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 eetlepel witte wijnazijn (15 ml)
- 1 eetlepel honing (20 g)
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- ½ eetlepel sojasaus (5 ml)
Zo maak je dit recept
- Haal de ananasstukjes uit de vriezer en laat een beetje ontdooien op een bordje.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de kipfilet samen met het bouillonblokje in een ruime pan met water gaar in zo’n 15 minuten. Haal de kip uit de pan, laat een beetje afkoelen en trek de kip erna met 2 vorken uit elkaar.
- Snijd de jalapeño fijn en de paprika in grove stukken. Snijd de helft van de ui in partjes en de snijd de andere helft fijn. Pers het teentje knoflook.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan, fruit de fijngesneden ui 3 minuten, voeg de knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg tomatenpuree, paprikapoeder en wat peper en zout toe en bak een minuutje mee. Doe de azijn, honing, mosterd en sojasaus in de pan, samen met 120 ml water (per persoon), en laat dit 3 minuutjes sudderen. Doe de saus dan in de beker van een staafmixer en mix de saus glad.
- Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Bak de partjes ui, paprika en jalapeño 5 minuten. Voeg de pulled chicken en saus toe aan de pan met groenten en roer goed door.
- Laat de saus op laag vuur nog 4 minuten doorkoken. Roer de ananasblokjes door de saus en verwarm een minuutje mee.
- Serveer de rijst op een bord en verdeel de zoetzure kip over de rijst.