Een smaakvolle mix van gezonde ingrediënten in één kom: voedzame quinoa, sappige kip en een vleugje zoete mangodressing. Een snelle, smakelijke oplossing voor een voedzame maaltijd. Proef de eenvoud van goed eten met deze eenvoudige quinoa bowl uit Wendy's voedingsschema!
Zo maak je dit recept
- Haal de mangoblokjes uit de diepvries en laat deze in een schaaltje ontdooien.
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer de komkommer en snijd in schuine plakjes. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in de breedte in dunne reepjes. Snijd de wortel in reepjes en spoel de zwarte bonen in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken.
- Snijd de kipfilet in reepjes en meng in een schaaltje met de helft van de olie en de ras el hanout.
- Verwarm een koekenpan en bak de kipfiletreepjes hierin in zo’n 5 minuten gaar en goudbruin.
- Maak een dressing door de helft van de mangoblokjes in de beker van een staafmixer te doen en te mengen met de mayonaise, het sap van de halve limoen, de honing en de andere helft van de olijfolie. Pureer tot een gladde dressing.
- Maak de bowl door de quinoa, de andere helft van de mangoblokjes, komkommer, paprika, wortel, zwarte bonen en kipreepjes bij elkaar te leggen. Breng de bowl op smaak met peper en zout en verdeel de mangodressing over de salade of serveer deze er los naast.
Ingrediënten
1 persoon
- 100 gram mango stukjes (diepvries)
- 70 gram quinoa
- ½ komkommer
- 1 rode puntpaprika
- 50 gram wortel
- 50 gram zwarte bonen
- 100 gram kipfilet
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel ras el hanout (2 g)
- 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
- ½ limoen
- 1 theelepel honing (8 g)