fbpx

Recept: Pittige krieltjes met kip & paksoi

Met een combinatie van malse kip, knapperige krieltjes en verse groenten, is dit gerecht, uit Wendy’s Voedingsschema een perfecte keuze voor een doordeweekse avondmaaltijd. Volg de onderstaande stappen voor een heerlijke en voedzame maaltijd in slechts 15 minuten!

Ingrediënten

1 persoon

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 200 gram krieltjes
  • 100 gram kipfilet
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
  • 1 theelepel sambal (5 g)
  • ½ citroen
  • 2 kropjes Shanghai paksoi
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Halveer eventueel de wat grotere krieltjes.
  2. Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de kipfilet in een schaaltje met de ketkap, sambal en een eetlepel citroensap. Roer door elkaar en laat even marineren.
  3. Snijd ondertussen een plakje van de onderkant van de paksoi en maak de bladeren los. Snijd de paksoi in reepjes en houdt het groene gedeelte apart.
  4. Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de krieltjes toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de kip met marinade toe, roer door de krieltjes en bak dit 4 minuten mee. Bak het witte gedeelte van de paksoi 3 minuten mee en bak het groen vervolgens nog 2 minuten mee. Breng de roerbak op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de roerbak op een bord.

Gezond eten en afvallen? Start nu met Wendy’s voedingsschema’s!

Sinds kort gebruikt Wendy een voedingsschema wat haar heel goed helpt om fit te blijven en dat willen wij heel graag met jou delen.

‘Omdat ik een gluten- en lactoseallergie heb, is het soms een hele zoektocht naar wat ik wel en niet kan eten. Het voedingsplan dat ik nu volg kun je helemaal inrichten naar je eigen wensen en werkt voor mij daarom heel goed. Ik weet zeker dat dit ook voor jou gaat werken!’

Start nu!

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF