Geniet van een goedgevuld pitabroodje met koolsalade en tempeh, uit uit Wendy’s voedingsschema. De koolsalade, verfrissend en kleurrijk, voegt een heerlijke crunch toe, terwijl de gemarineerde tempeh een perfecte balans van smaken biedt. Een eenvoudig te bereiden, plantaardig gerecht dat jouw lunch of diner een verrukkelijke twist geeft.
Ingrediënten
1 persoon
- ½ rode ui
- ¼ komkommer
- 1 krop baby romaine sla
- 75 gram witte kool, gesneden
- 75 gram wortel julienne
- 15 gram rozijnen
- 2 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet) (30 ml)
- ½ eetlepel mayonaise (10 ml)
- ½ citroen
- 1 eetlepel witte wijnazijn (15 ml)
- 1 theelepel honing (8 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 90 gram tempeh, ketjap
- 1 pitabroodje, volkoren
Zo maak je dit recept
- Snijd de rode ui in dunne halve ringetjes en de komkommer in plakjes. Haal de blaadjes sla los van de krop, was deze en schud goed uit. Snijd de sla in reepjes.
- Doe de rode ui, witte kool, wortel julienne en rozijnen in een schaal samen. Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, citroensap, azijn en honing door dit in een klein schaaltje door elkaar te roeren. Roer de dressing door de koolsalade. Breng de salade op smaak met peper en zout. Laat dit minimaal 5 minuten zo staan.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de tempehblokjes hierin in 3-4 minuten goudbruin.
- Rooster ondertussen het pitabroodje in de broodrooster of een grillpan.
- Snijd het pitabroodje open, verdeel de helft van de sla en koolsalade erin. Leg hier de tempehblokjes en plakjes komkommer overheen. Serveer de rest van de Romaine sla en koolsalade er los naast.