Zin in een smaakvolle maaltijd met een Aziatisch tintje? Probeer dan deze eenvoudige en voedzame Thaise noedelsoep met gehaktballetjes en spinazie. Met verse groenten, kruidige currypasta en romige kokosmelk staat deze soep garant voor een heerlijke en vullende maaltijd. Serveer het met wat verse koriander of taugé voor extra smaak en geniet ervan!
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 cm gember (7 g)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram wortel
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 eetlepel rode currypasta (20 g)
- 75 ml kokosmelk
- ½ blokje groentebouillon
- 1 portie woknoedels
- 100 gram spinazie
- ½ limoen
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui, rasp het plakje gember en pers het teentje knoflook. Snijd de wortel in reepjes.
- Maak het gehakt in een kom los met een vork en meng met wat peper en zout. Kneed het gehakt door en maak er met je handen kleine gehaktballetjes van.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes rondom bruin. Zet het vuur wat lager, bak gaar in zo’n 6 minuten. Laat dit even zo staan.
- Verwarm de andere helft van de olie in een (soep)pan. Fruit hierin de ui, gember en knoflook 2 minuten. Voeg de wortel en currypasta toe en bak dit een minuutje mee.
- Voeg kokosmelk, 300 ml water en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat zo’n 5 minuten op middelhoog vuur doorkoken. Voeg de woknoedels en de spinazie toe aan de soep en kook dit 3 minuten mee.
- Doe de gehaktballetjes bij de soep, verwarm even mee. Zet het vuur uit. Roer het sap van een halve limoen door de soep.
- Serveer de soep in een kom.