Recept: Mini Açaí Cheesecakes

Altijd te weinig tijd voor een gezond ontbijt? Gooi je vriezer vol met Wholey ready-to-blend Açaí en Ocean frozen smoothie bowls! Mix in je blender met een beetje water, doe je favoriete toppings erop en enjoy. Of maak er deze superlekkere Wholey Mini Açaí Vegan Cheesecakes mee!

Zo maak je dit recept:

Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Wachttijd: 2,5 uur

Ingrediënten voor de bodem:

  • 120g walnoten
  • 75g havermout
  • 100g ontpitte, zachte dadels

Ingrediënten voor de cashewlaag en açaí-topping:

  • 300 g cashewnoten (minimaal 30 min. of liever nog een nacht laten weken)
  • 160 ml kokosmelk
  • 120mlagavesiroop
  • 2elcitroensap
  • 1 Wholey Açaí Bowl

Bereidingswijze:

Walnoten-haver-bodem

  1. Vet een muffinvorm voor 12 muffins licht in met kokosolie of vegan margarine. Snijd dunne reepjes uit bakpapier en leg ze in de vorm zodat ze ongeveer 1 cm over de randen uitsteken. Hiermee krijg je de cakes later gemakkelijker uit de vorm.
  2. Mix walnoten, havermout en dadels in een blender tot een grove massa.
  3. Verdeel het licht plakkerige mengsel vervolgens in 12 gelijke delen en druk met je vingers of een lepel zo gelijkmatig mogelijk aan op de bodem van de muffinvormpjes.

Cashewroom & açaí-topping

  1. Doe de geweekte cashewnoten, kokosmelk, agavesiroop en citroensap in een blender en mix ongeveer 2 tot 3 minuten tot een gladde, romige massa. Smeer ongeveer ⅔ van de crème op de bodems. Tik de muffinvorm een paar keer op het aanrechtblad om het oppervlak glad te krijgen. Plaats de vorm vervolgens 20-30 minuten in de vriezer – en maak in die tijd bijvoorbeeld een wandelingetje.
  2. Doe vervolgens de inhoud van de açaí bowl in de blender en voeg vervolgens, afhankelijk van het resultaat, wat water toe.
    Als je een stamper gebruikt is een klein beetje meestal voldoende om een gelijkmatige massa te krijgen.
  3. Verdeel vervolgens het açaí cashew mengsel op de cashewlaag en – je raadt het al – zet alles weer minimaal 2 uur in de vriezer.
  4. Haal uit de vriezer en haal de mini cheesecakes eenvoudig met het bakpapier uit de vorm.
  5. Laat de cupcakes 10 minuten ontdooien voordat je ze opeet, want dan smaken ze nog romiger (en zijn ze niet meer zo koud).

Met eetbare bloemen en blauwe bessen als topping zijn de cupcakes echte eyecatchers en perfect voor je volgende Insta-story #foodporn.

We wensen je happy snacking!

Wholey frozen smoothie bowls

Wholey frozen smoothie bowls zitten niet alleen boordevol fruit, maar bevatten ook kruiden en kokos voor meer smaak evenals groenten voor meer vezels en een lagere glycemische index. Ze zijn 100% natuurlijk, biologisch, vegan, glutenvrij en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Wholey frozen smoothie bowls zijn verkrijgbaar bij Jumbo à €3,49.

    

Probeer ook eens: Frozen yoghurt bars

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wholey (@wholey_nl)