fbpx

Zin in een lekkere soep met schaaldieren? Probeer dan eens het recept bisque van kreeft uit het kookboek Let’s Missbehave. Dit erotische kookboek geschreven door Carlijne van Popering staat vol met spannende verhalen gecombineerd met heerlijke recepten. 

Bisque met kreeft 

2 personen

Ingrediënten

1 kreeft van ongeveer 350 gram (vers of diepvries)

1 wortel

1 wit van een dunne prei

½ ui

1 el tomatenpuree

1 potje kreeftenfond

20 g boter

1 dl droge witte wijn

2 el cognac

½ dl room

1 limoen

Peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

Hak de (ontdooide) kreeft in stukken. De kop gebruik je niet. Hak de groenten fijn. Verhit de boter in een pan en braad de groenten zachtjes aan. Voeg de stukken kreeft en tomatenpuree toe. Zorg dat alles goed verwarmd wordt. Giet de cognac eroverheen. Zet nu de afzuigkap uit, omdat anders de vlammen in de afzuigkap kunnen slaan bij het flamberen! Houd een vuurtje boven de pan tot de alcohol vlam vat. Blus af met de witte wijn. Voeg de inhoud van het potje kreeftenfond toe, vul daarna het potje van de fond met water en giet dat ook bij de bisque. Breng de bisque aan de kook en laat hem 10 minuten zachtjes sudderen.

Haal de stukken kreeft uit de soep. Leg ze op een snijplank, haal de stukken vlees uit de pantsers en bewaar het vlees in de koelkast. Doe de pantsers terug in de soep en laat nog eens 10 minuten trekken op een zacht vuurtje. Schep de soep in de blender en hak alles fijn (ook de pantsers). Schenk alles terug in de soeppan en laat weer 20 minuten zachtjes koken. Zeef de kreeftensoep, voeg dan de room toe en breng op smaak met peper en zout. Haal het kreeftenvlees uit de koelkast, verdeel de stukken over twee borden en schenk de bisque eroverheen. Maak het af door er limoenzest (de schil) naar smaak overheen te raspen.

Bisque van kreeft

kookboek Recept: Bisque van kreeftWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF