fbpx

Recept: Kapsalon met pastinaak, kip & pittige saus

Zin in een stevige maar gezonde hap? Probeer dit kapsalon recept uit Wendy’s voedingsschema: een verrassende draai aan de klassieke kapsalon. In plaats van de gebruikelijke ingrediënten, wordt deze smaakvolle variant bereid met pastinaak, sappige stukjes kip en een pittige saus voor een onvergetelijke culinaire ervaring. Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van smaken en texturen, en geniet van een gezondere twist op dit populaire comfortfood.

Ingrediënten

1 persoon

  • 2 pastinaken
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 100 gram kipfilet
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • 1 snufje kurkuma (1 g)
  • 1 snufje kaneel (1 g)
  • ½ komkommer
  • 8 cherry tomaten
  • ½ rode ui
  • ½ avocado
  • 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
  • ½ theelepel sambal (3 g)
  • 25 gram geraspte kaas, 30+
  • 1 handje veldsla (30 g)

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Was de pastinaken en snijd deze in dunne frietjes. Verdeel de frietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olie en wat peper en zout en hussel door elkaar. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Roer halverwege een keer om.
  3. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Pers het teentje knoflook. Meng de kipfilet met de andere helft van de olie in een schaaltje samen met de helft van de knoflook, paprikapoeder, komijn, kurkuma en kaneel. Verwarm een koekenpan en bak de kipfilet blokjes in 5 minuten goudbruin en gaar.
  4. Snijd de komkommer in stukjes, halveer de tomaatjes en snijd de rode ui in dunne halve. ringetjes. Snijd de avocado in blokjes.
  5. Meng de mayonaise in een schaaltje met de andere helft van de knoflook en de sambal.
  6. Haal de pastinaak uit de oven. Doe in een ovenbestendig schaaltje, leg hier de kip blokjes overheen en strooi de geraspte kaas er overheen. Zet het schaaltje even terug in de oven tot de kaas smelt.
  7. Haal het schaaltje uit de oven. Verdeel de sla, komkommer, tomaat, rode ui en avocado er overheen en maak af met de pittige knoflooksaus. Serveer in het schaaltje.

Gezond eten en afvallen? Start nu met Wendy’s voedingsschema’s!

Sindskort gebruikt Wendy een voedingsschema wat haar heel goed helpt om fit te blijven en dat willen wij heel graag met jou delen.

‘Omdat ik een gluten- en lactoseallergie heb, is het soms een hele zoektocht naar wat ik wel en niet kan eten. Het voedingsplan dat ik nu volg kun je helemaal inrichten naar je eigen wensen en werkt voor mij daarom heel goed. Ik weet zeker dat dit ook voor jou gaat werken!’

Start nu!



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF