Het wordt smullen geblazen met dit recept van Indiase kippensoep met bloemkool. Met slechts 15 minuten bereidingstijd is deze soep perfect voor een snelle en gezonde maaltijd. Tip: voeg verse koriander en een scheutje limoensap toe voor de ultieme smaakervaring. Eetsmakelijk.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 100 gram aardappelen, iets kruimig
- 1 tomaat
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 150 gram bloemkoolroosjes
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- ½ blokje groentebouillon
- 100 gram kipfilet
- 1 handje spinazie (25 g)
- 50 ml kokosmelk
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Rasp de gember.
- Schil en was de aardappel en snijd in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes.
- Verwarm de olie in een soeppan. Bak de ui, knoflook en gember 2 minuten. Voeg de aardappel, bloemkoolroosjes, kerrie en kurkuma toe aan de pan en bak 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes samen met 400 ml water en het bouillonblokje toe aan de pan en roer door. Leg de kipfilet in zijn geheel in de pan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur zo’n 15 minuten doorkoken tot de groenten en kip gaar zijn.
- Haal de kip uit de soep en trek deze met twee vorken uit elkaar.
- Roer de pulled chicken samen met spinazie en kokosmelk door de soep. Verwarm 2 minuten mee.
- Serveer de soep in een grote kom. Breng naar wens op smaak met peper en zout.