fbpx

Recept: Hasselback aardappel met pesto, gehaktballetjes & sperziebonen

Met dit recept van Hasselback aardappelen, uit Wendy’s voedingsschema, geniet jij binnen 30 minuten van een heerlijke en voedzame maaltijd. Die ook nog eens snel en gemakkelijk te bereiden is. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 250 gram aardappelen, iets kruimig
  • 2 eetlepels groene pesto (30 g)
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 15 gram geraspte kaas, 30+
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 ℃.
  2. Was de aardappels goed. Kook de aardappels in een pan met water in zijn geheel voor 10 minuten om deze voor te garen.
  3. Giet de aardappels af en laat een beetje afkoelen. Leg elke aardappel tussen twee eetstokjes of snijplanken in om te voorkomen dat je helemaal door de aardappel snijdt. Snijd dunne plakjes in de aardappel zodat ze een waaiervorm krijgen.
  4. Leg de aardappels op een bakplaat bekleed met bakpapier en verdeel de helft van de pesto tussen de aardappels en bestrooi met wat peper en zout. Zet de bakplaat in de oven en bak de aardappels nog eens 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Voeg de sperziebonen toe aan een pan met ruim water en kook in ongeveer 6 minuten gaar.
  6. Pers het teentje knoflook. Doe dit samen met het gehakt, kaas, Italiaanse kruiden, de rest van de pesto en wat peper en zout in een schaaltje. Meng goed en vorm er met je handen 3 gehaktballetjes van.
  7. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur rondom bruin en gaar in zo’n 8 minuten.
  8. Serveer de hasselback aardappels met de gehaktballen en sperziebonen op een bord.

Gezond eten en afvallen? Start nu met Wendy’s voedingsschema’s!

Sinds kort gebruikt Wendy een voedingsschema wat haar heel goed helpt om fit te blijven en dat willen wij heel graag met jou delen.

‘Omdat ik een gluten- en lactoseallergie heb, is het soms een hele zoektocht naar wat ik wel en niet kan eten. Het voedingsplan dat ik nu volg kun je helemaal inrichten naar je eigen wensen en werkt voor mij daarom heel goed. Ik weet zeker dat dit ook voor jou gaat werken!’



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF