garnalen met mango

Recept: garnalen met mango avocadosalsa en bloemkoolrijst

Het recept van garnalen met mango avocadosalsa en bloemkoolrijst is heerlijk voor in de zomer. De mango is namelijk een echte tropische (steen)vrucht met een zoete geur en smaak en heerlijk in yoghurt en smoothies in combinatie met kokosmelk. Maar ook in rijstgerechten, wokschotels in combinatie met kip of garnalen zoals bij dit recept van VYTAL. De vrucht is rijk aan bètacaroteen, daarom heeft het vruchtvlees een oranje kleur. Deze krachtige antioxidant biedt o.a. bescherming tegen UV-straling en beschermt de ogen. Door het eten van mango’s versterk je je immuunsysteem. Dit komt doordat deze fruitsoort een grote hoeveelheid vitamine A en vitamine C bevat. Vitamine A is van belang voor de opbouw van haarvaten en daarmee voor de gezondheid van alle cellen. Daarnaast bevat mango ook kalium en magnesium, deze belangrijke mineralen dragen bij aan een gezonde bloeddruk. Alle reden dus om het recept van VYTAL eens uit te proberen!

Zo maak je dit recept:

Bereidingstijd: 15 minuten

Aantal calorieën: 520

Ingrediënten:

  • Bloemkoolrijst - 200 gram
  • Grote garnalen - 100 gram
  • Avocado - 0.5 stuks (75 gram)
  • Mango - 75 gram
  • Spaanse rode peper - 0.25 stuks
  • Citroensap - 1 theelepel
  • Verse koriander - 4 gram
  • Olijfolie - 2 eetlepels
  • Zout - 1 snufje
  • Peper - 1 snufje
  • Optioneel: partje citroen

Bereidingswijze:

  1. Snijd de avocado open, verwijder de schil en snijd in kleine blokjes.
  2. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd vervolgens in kleine blokjes.
  3. Was de rode peper en snijd samen met de koriander fijn.
  4. Schep de avocado samen met de mango en rode peper om in een kom.
  5. Voeg vervolgens de koriander, citroensap en een snuf zout toe en roer door elkaar.
  6. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 2 tot 3 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verhit de resterende olie in een andere koekenpan en bak de bloemkoolrijst in 2 minuten beetgaar.
  8. Schep de bloemkoolrijst samen met de salsa en garnalen op een bord en serveer eventueel met een partje citroen.

Download de Vytal app!

Ben je op zoek naar meer lekkere recepten of een persoonlijk voedingsschema dat elke dag automatisch voor je wordt klaargezet? VYTAL is een handige app waarmee je binnen enkele minuten automatisch je eigen persoonlijke voedingsschema kunt opstellen, gebaseerd op je energiebehoefte, rekening houdend met jouw doelstelling en voorkeuren. De app houdt rekening met verschillende voedingsvoorkeuren, allergieën, eten met het hele gezin en maximale bereidingstijd. De app zet automatisch je voedingsschema voor 10 dagen klaar en vult elke dag die voorbij gaat, weer een nieuwe dag aan. Zo kun jij eenvoudig plannen, ook als je een drukke baan of gezinsleven hebt. Elke maaltijd heeft een duidelijke receptuur met ingrediëntenlijst en bereidingswijze, die jezelf automatisch kunt laten bezorgen. Koken was nog nooit zo makkelijk en calorieën tellen is niet meer nodig!

Dit kun je verwachten bij VYTAL:

  • Een volledig persoonlijk voedingsschema, dagelijks aangevuld
  • Toegang tot 1500+ makkelijke en gezinsvriendelijke recepten
  • Eigen favoriete recepten kunnen samenstellen
  • Een handig boodschappenlijstje, of direct laten thuisbezorgen
  • Je voortgang bij kunnen houden in je statistieken en via voortgangsfoto’s

Enthousiast geworden?

Voor maar 10 euro per maand kan jij lid worden! Meld je aan en start vandaag nog met een gezonde leefstijl!

Meer recepten van VYTAL: quinoa curry met kikkererwten en broccoli