Ben je helemaal weg van couscous? Dan is dit recept, uit Wendy's voedingsschema wat voor jou. In slechts 15 minuten zet je een voedzame salade op tafel. Met verse groenten, kruidige runderreepjes en een verfrissende dressing, is dit gerecht perfect voor een doordeweekse avond.
Ingrediënten
- 70 gram couscous
- ½ komkommer
- 1 tomaat
- 1 rode puntpaprika
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ citroen
- 100 gram runderreepjes
- 1 theelepel ras el hanout (2 g)
- 1 eetlepel honing (20 g)
- ½ theelepel mosterd (5 g)
Zo maak je dit recept
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in de breedte in reepjes.
- Verwarm ⅓ van de olie in een pan. Bak hierin de paprikareepjes 4 minuten tot ze zacht zijn.
- Meng in een schaal de couscous, komkommer, tomaat en puntpaprika door elkaar. Besprenkel met de helft van het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de runderreepjes in een schaaltje met ⅓ van de olie en de ras el hanout. Bak de reepjes in de koekenpan in 4 minuten gaar en goudbruin. Voeg de helft van de honing toe en bak een minuutje mee.
- Maak de dressing door de overgebleven olie samen met de andere helft van de honing, mosterd en wat citroensap in een schaaltje door elkaar te roeren.
- Serveer de couscoussalade op een (diep)bord, leg de runderreepjes op de salade en serveer met de dressing erbij of giet deze over de salade.