fbpx

Psychologe Barbara Nanninga vertelt hoe je om kan gaan met onzekerheid en stress

Iedereen is in meer of mindere mate onzeker en ervaart stress. Zoals ik ook in mijn online training ‘zelfvertrouwen door zelfinzicht’ laat weten is dit zo niet nodig. Maar ja tegen jezelf zeggen dat je niet onzeker hoeft te zijn of niet meer hoeft te stressen helpt niet om het ook daadwerkelijk te stoppen.

Soms onzeker zijn of wel eens stressen is gelukkig menselijk, maar als de onzekerheid of de stress te lang aanhoudt is dat niet goed voor onze gezondheid.

We ervaren allerlei lichamelijke reacties, worden overspoeld met emoties en negatieve gedachten en is ons gedrag op deze onzekerheid en stress ook vaak niet functioneel. We zijn dus alles behalve ontspannen. En dit ondermijnt het immuunsysteem terwijl we een goed immuunsysteem juist nodig hebben om lichamelijk en geestelijk gezond te blijven.

Plezier!

Het is dan ook belangrijk om in deze tijden van onzekerheid en stress de negativiteit zoveel mogelijk te vermijden en waar mogelijk plezier op te zoeken. Hoe meer jij jezelf voedt met negatieve gedachten als gevolg op stress of onzekerheid hoe negatieve je lichaam hierop reageert. We zijn geneigd om allerlei doem scenario’s te bedenken of blijven het onderwerp bespreken met anderen mensen in de hoop eruit te komen. Je kan jezelf dan eigenlijk vergelijken met een langspeelplaat. Als de naald steeds in dezelfde groef blijft draaien wordt deze dieper en dieper. En deze negativitiet ontregelt je hormoonhuishouding en ondermijnt je immunsysteem.

Positiviteit!

Om in balans te blijven van die negativiteit is het heel belangrijk je te voeden met positiviteit. Door je met positieve dingen te voeden zoals positieve gedachten of dingen doen waar je blij van wordt, hoe sterker je lichaam en geest worden. En dit versterkt weer het immuunsysteem.

Goed om hierbij te beseffen is dat je hersens geen verschil weten tussen waarheid en fictie. Dus overlaad jezelf met positiviteit, zeker in periodes van teveel stress en onzekerheid. Je lichaam en geest gaan namelijk mee met wat jij denkt  Dus zoek het plezier op, doe spelletjes, lach met elkaar, kijk een lachfilm. Vermijd een teveel aan negatief nieuws en negatieve gesprekken en gedachten. Misschien voelt het in het begin geforceerd, maar je zal merken dat t na verloop van tijd veel makkelijker wordt om uit de negativiteit te stappen. Eigenlijk is dat natuurlijk gedrag. Kijk maar naar kleine kinderen die het ene moment huilen over het niet krijgen van een ijsje en het volgende moment weer blij zijn doordat ze zich weer focussen op iets anders. Zij passen de 90 seconde regel die ik beschrijf in mijn vorige blog al automatisch toe.

Over Barbara Nanninga

barbara 1 Psychologe Barbara Nanninga vertelt hoe je om kan gaan met onzekerheid en stressBarbara Nanninga is psycholoog, (bedrijfs)coach en hypnotherapeut. Ze weet als geen ander mensen te raken en de vinger op de zere plek te leggen zonder daarbij kwetsend te zijn. In haar praktijk en in het bedrijfsleven coacht ze individuen en groepen op zelfvertrouwen, zelfreflectie, intuïtie en communicatie; zeer belangrijke thema’s in haar werk. Barbara werkt mee aan meerdere tv-programma’s.

Lees ook: Psychologe Barbara Nanninga over waarom het geen zin heeft om negatieve emoties teveel aandacht te geven.

Online training

Sinds kort heeft Barbara biedt Barbara de online training  Zelfvertrouwen door Zelfinzicht aan.

Barbara over de training: ‘Aangezien zoveel mensen onzeker zijn en ik al jaren mijn ‘Zelfvertrouwen door Zelfinzicht model’ inzet, zowel in mijn praktijk als in de tv wereld en het bedrijfsleven, wilde ik het voor iedereen toegankelijk maken zodat je zelfvertrouwen opbouwt en jouw emoties (zoals onzekerheid) en gedachten geen invloed meer hebben op jouw gedrag en functioneren. Zelf de regie nemen, hoe fijn is dat!

Waarom doe je wat je doet? Waar komen bepaalde emoties vandaan? Gedragingen kunnen een positieve, maar ook een negatieve uitwerking hebben. Als vooral het laatste bij jou het geval is, kan dat ten koste gaan van je mentale & fysieke gezondheid. Ben je onzeker, ervaar je stress, ben je negatief, lukt het niet je doelen te behalen, zit je tegen een burn-out aan of gaat je relatie met je partner of vrienden kapot? Door mijn online training Zelfvertrouwen door Zelfinzicht word je je bewust van je emoties & gedragingen en leer je je negatieve denkpatronen om te zetten in positieve. Hierdoor bouw je zelfvertrouwen op, krijg je meer energie en neem jij de regie van je leven in handen.’

Meer informatie over de training vind je op de site van Barbara.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF