fbpx

Bea over haar werk als prijswinnaarbegeleider van de Postcode Loterij

Nuchter, hardwerkend, ondernemend. Vijf Hollandse helden van puur Hollandse bedrijven over het succes van ondernemen op z’n Hollands. Bea Post is prijswinnaarbegeleider bij de Postcode Loterij. Ze vertelt haar verhaal: ‘Vaak reageren prijswinnaars heel nuchter’.

Oer-Hollands

‘Dertig jaar werk ik al bij de Postcode Loterij. In het begin was het pionieren. Mijn kantoor zat in een klein stukje van een oud winkelpand en niemand kende ons. Hoe anders is het nu: we zijn de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld en in ons milieuvriendelijke kantoor werk ik al lang niet meer alleen. De Postcode Loterij is een oer-Hollands product en daar ben ik heel trots op. Het spelconcept vind ik nog steeds ijzersterk: elke maand zijn er winnaars en win je zelf een keer niet, dan wint het goede doel altijd. We doen enorm veel goede dingen dankzij onze deelnemers.’

Winnaars

‘Als begeleider van de winnaars krijg ik zeker te maken met de Hollandse nuchterheid. Friezen en Groningers zijn het nuchterst. “Nou bedankt”, is het dan als ze miljoenen hebben gewonnen. Soms zeg ik tegen mensen: “Ga lekker winkelen in de P.C. Hooftstraat, joh, zonder op de prijskaartjes te letten, je mag er ook van genieten.” Ik maak weinig mee dat mensen hun geld over de balk smijten. Dat ik zelf ook heel nuchter ben, helpt me bij mijn werk. Soms krijg ik ’s nachts nog berichtjes van winnaars. Dan slaat de paniek opeens toe. De volgende ochtend reageer ik dan en stel ik ze gerust.’

Deze helden zijn Erwin de Zeeuw (directeur Giftcards VVV), Mariska van Gelder (eventmanager bij Prins Petfoods), Rob Hermans (CEO van Fletcher Hotels) en Monica van Ee directeur van hannah.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF