fbpx

Succesvol Hollands ondernemen: Mariska van Gelder

Nuchter, hardwerkend, ondernemend. Vijf Hollandse helden van puur Hollandse bedrijven over het succes van ondernemen op z’n Hollands. Deze helden zijn Erwin de Zeeuw (directeur Giftcards VVV), Monica van Ee (directeur van Hannah) en Bea Post (prijswinnaarbegeleider bij de Postcode Loterij). Ook eventmanager van Prins Petfoods, Mariska van Gelder, is één van deze inspirerende ondernemers: ‘Trots op het gedachtegoed van mijn opa.’ 

Mariska: ‘Prins Petfoods is producent van 100 procent natuurlijke honden- en kattenvoeding en een echt Hollands familiebedrijf dat al sinds 1963 bestaat. Als kind woonde ik samen met mijn opa en oma en mijn ouders boven de zaak, met z’n allen in één huis. Al jong wist ik dat ik ook graag het bedrijf in wilde. Mijn broer koos voor hetzelfde.

Ik ben er trots op dat het gedachtegoed van mijn opa in ons voortleeft. Zijn bedrijf was zijn alles, zijn passie en zijn droom. Het was mijn opa die bedacht dat het welzijn van dieren op de eerste plaats moest staan en dat de verkoop dan vanzelf zou volgen. Dat is nog steeds de filosofie van ons bedrijf. We hebben een adviesteam, het Prins CareTeam, voor alle vragen die mensen hebben over hun huisdier, van voeding, opvoeding tot gedrag. Daarnaast geven we rondleidingen in onze fabriek en in ons auditorium cursussen rondom de hond en kat.

We zijn een eigenzinnig bedrijf dat z’n eigen koers vaart met onze producten, die we verkopen in dierenspeciaalzaken, tuincentra en online. Daarmee onderscheiden we ons in de markt. Zo zijn we nu bijvoorbeeld bezig met de bouw van een bezoekerscentrum waar je naast een Prins-museum ook door de organen van dieren kunt lopen en je eigen diervoeding kunt samenstellen.’

Dit interview staat in WENDY 30.

Cover WENDY 30_nieuwWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF