Ontdek het smaakvolle gemak van de recepten uit Wendy’s voedingsschema: Orzo met kipgehakt & broccoli! Een snelle en eenvoudige maaltijd boordevol smaak. Perfect voor een gezonde en lekkere avondmaaltijd. Geniet van de combinatie van sappig kipgehakt, knapperige broccoli en heerlijke orzo-pasta.
Zo maak je dit recept
- Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Zet ondertussen de broccoliroosjes op in een pan met water en kook beetgaar in 4 minuten.
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan het kipgehakt toe samen met de Italiaanse kruiden en rul het gehakt gaar in zo’n 4 minuten.
- Roer de afgegoten orzo samen met de rozijnen door het gehakt heen en bak dit 2 minuten. mee. Roer als laatste de broccoliroosjes door de schotel en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Serveer de orzoschotel op een (diep)bord en schep de cottage cheese eroverheen.
Ingrediënten
1 persoon
- 70 gram orzo
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram kipgehakt
- 3 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (6 g)
- 15 gram rozijnen
- 2 eetlepels cottage cheese (40 g)