fbpx

Ontdek de uitdagende hike-route Portixol op Ibiza

Zin om een verborgen baaitje te ontdekken? Dan is deze hike-route Portixol ideaal voor jou. Neem je picknick- en snorkelspullen mee en ga even weg van de drukte. Op deze plek kun je prima de dag doorbrengen. Na een prachtige route, kom je uit in de zogenoemde ‘traanvormige’ baai, waar je alleen te voet of per boot kunt komen. Een waar paradijs.

Routebeschrijving

De wandeling begint vanaf de parking aan het einde van Isla Blanca. Je loopt over het onverharde, brede pad naar beneden. Dit is afgezet met grote stenen om te voorkomen dat mensen hier met auto’s naar beneden rijden. In de afgelopen jaren is het pad steeds slechter geworden en met heftige regenval in de wintermaanden, worden de geulen in dit pad steeds dieper. Loop dus voorzichtig.

Je volgt het pad en houdt daarbij de villa’s aan je rechterhand. Bij de eerste splitsing houd je links aan. Hier loopt het pad verder naar beneden. De uitzichten over zee zijn prachtig. Ook zie je aan je rechterhand, een stuk lager gelegen, een soort beschilderde stenen totempaal. Hier loop je niet naartoe om naar de baai te gaan, maar het kan uiteraard wel.

Zodra de weg rechts naar beneden loopt, blijf je rechtdoor lopen en ga je een smaller beigekleurig rotspad op. Dit pad loopt tussen de bomen door. Het is hier even wat minder steil en je hebt meer schaduw. Je wordt langs een stenen ruïne geleid, waar je rechts omheen loopt. Nu kom je uit op een hooggelegen pad boven zee met aan je rechterhand een hekje. Het uitzicht is indrukwekkend.

Het pad loopt steeds verder naar beneden en je kunt het baaitje zien liggen. Kies voor het pad aan de linkerkant om de steilste route te vermijden. Je zigzagt nog eenmaal en komt dan bij de baai aan. Je kunt rechts voor een van de vissershuisjes gaan liggen of het smalle paadje aan je linkerhand nemen om op het kiezelstrand te gaan liggen.

De terugweg is hetzelfde als de heenweg, alleen is omhooglopen wat zwaarder. Neem je tijd en zorg voor voldoende water. Houd rechts omhoog aan om weer bij de parking te komen

Praktische informatie

Afstand: 5,5 km
Hoogteverschil: 249 meter
Moeilijkheidsgraad: intensief. De route is vooral pittig vanwege de terugweg, waarbij je bijna 3 kilometer lang omhoog wandelt. In de hitte kan dat best een uitdaging zijn.
Duur: 45 minuten naar beneden, 55 minuten terug naar boven
Vertrek- & eindpunt: Urbanisatie Isla Blanca, Sant Miguel
Bestemming: de baai Portixol

Klik hier om naar de hike-route te gaan.

Hike-tips

  • De route is gedeeltelijk in de schaduw.Zorg vanwege de verschillende ondergronden voor schoenen met een goed profiel voor zo veel mogelijk grip. Een hoed of petje om je hoofd te beschermen tegen een zonnesteek is ook prettig. Heb je zin in verkoeling bij aankomst? Neem snorkelspullen, zwemkleding en waterschoenen mee.
  • Loop deze route niet te laat op de dag en voorkom dat je in het donker terug omhoog moet lopen.

Food- & drinktips

Je kunt bij het begin- en eindpunt van deze route niks kopen of naar het toilet. Zorg er dus voor dat je voldoende eten en drinken bij je hebt voor de terugweg. Naderhand zou je naar restaurant Aubergine kunnen rijden voor een heerlijke lunch. Dat is 5 tot 10 minuten rijden.

Extra informatie

Portixol is een van de mooiste verborgen baaitjes van Ibiza. De baai wordt ook wel de teardrop-baai genoemd, omdat het water er de vorm heeft van een traan. De baai is alleen te bereiken voor wandelaars en per boot. Omdat de baai zo besloten is, is het water er vrijwel altijd rustig en heel helder. De baai is geliefd om te snorkelen, omdat er aardig wat zee-egels, vissen en waterplantjes te zien zijn.

De baai is zelfs in het hartje van het hoogseizoen rustig. Alleen de echte natuurliefhebbers lopen met eten en drinken naar beneden om er de middag door te brengen.

Deze en nog andere hike-routes zijn te vinden in de Ibiza zomerspecial van 2022.

Zomerspecial van WENDY

De nieuwe extra dikke zomerspecial van WENDY met als thema ‘Zomer op een eiland’ ligt nu in de winkel.  Een feestje om te maken en een feest om te lezen! We waren op de mooiste Nederlandse eilanden voor eilandinterviews met Noortje Herlaar, Edsilia Rombley en Tooske Ragas, reisden af naar Mallorca om binnenkijkers te maken bij Michael en Cindy Pilarczyk en drie andere Nederlanders die op Mallorca wonen en verzamelden de beste eilandtips voor de mooiste eilanden, met onder andere tips voor Curaçao, Kos en Bonaire. Natuurlijk ontbreekt ook Wendy’s lievelingseiland Ibiza niet in dit zomernummer. Daarbij geven we een gratis cursus Spaans weg zodat je deze zomer uit de voeten kunt op je Spaanse eiland, schreef bestsellerauteur Marion Pauw een zinderend zomerverhaal over seks na je vijftigste en vind je in dit nummer de grote zomerhoroscoop. Je koopt de nieuwe zomerspecial van WENDY vanaf nu in de winkel of in onze online shop.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF