fbpx

Dit zijn de 5 mooiste natuurlijke spa’s in Zwitserland

Houd je ervan om naar de spa te gaan en ga je binnenkort naar Zwitserland? Afkoelen in een natuurzwembad, zwemmen in het bos, ontspannen in een hottub met uitzicht op de Alpen of ijszwemmen in een koud bergmeer: Zwitserland kent tal van natuurlijke spa’s waar je heerlijk kunt ontspannen. We hebben een aantal nature spa’s op een rijtje gezet.

SUP Yoga op het Bettmermeer kanton Wallis

Yoga in combinatie met een Stand Up Paddleboard is niet alleen leuk om uit te proberen, maar het versterkt het evenwicht, de concentratie en de flexibiliteit. Met het prachtige uitzicht van de Aletsch Arena ervaar jij de rust.

Vroeg in de ochtend, als het nog rustig is op de Bettmeralp, ontmoeten SUP yogi fans en allen die dat willen worden elkaar aan de Bettmersee. Van zonnegroet tot neerwaartse hond: onder de deskundige leiding van Karin Bittel vinden de deelnemers gedurende 90 minuten moeiteloos hun innerlijke centrum. Het bijzondere aan SUP yoga is de absolute rust op je eigen eiland, het kalmerende effect van het water, het zachte deinen van de golven, de frisse lucht en de schoonheid van het unieke landschap. Vanuit de uiterlijke instabiliteit, vind je innerlijke balans en kalmte. Daarnaast versterkt SUP yoga de diepe spieren, bevordert het evenwicht en leer je contact te maken met je eigen adem.

Klik hier voor meer info

Zwitserland

Pop-up Spa in Lavaux in de regio Waadt (aan het Meer van Genève)

La Vigne – Swiss Wine Therapy biedt een exclusieve en volledig geprivatiseerde vinotherapie-ervaring – in een openlucht pop-up spa in het hart van de Lavaux UNESCO World Heritage Site.

In het hart van de wijngaard van Domaine Bovy in Chexbres, genieten de gasten van deze unieke wellness-ervaring. Een ontspannend bad met een uniek panorama en een voortreffelijk glas wijn of druivensap wordt gevolgd door verzorging – met producten van de wijngaard. De huid wordt eerst zacht gereinigd met een peeling van afvallen en vervolgens gekalmeerd en verstevigd met wikkels op basis van gist. Dit wordt gevolgd door de verzachtende gezichts- en lichaamsmassage met druivenpitolie.

Klik hier voor meer info

Zwitserland

Molkebad (bad in melkwei) op de Rigi (regio Vierwoudstedenmeer, in de buurt van Luzern)

Welzijn voor alle zintuigen: Alp Chäserenholz biedt een bijzondere vorm van wellness met een fascinerend bergpanorama op de Rigi.

Een uitzonderlijke welzijnservaring is gegarandeerd. Het weibad in de houten kuip, de buitenwhirlpool en de alpensauna nodigen uit tot ontspanning ver weg van de drukte, midden in de unieke natuur. Alp Chäserenholz met zijn gezellige Alp-Stübli is vanaf Rigi Kulm via een gemakkelijke wandeling in ongeveer 20 minuten te bereiken. De gasten hebben de mogelijkheid om na de wellness-ervaring te overnachten in de alpenherberg en de volgende ochtend te genieten van een alpenontbijt met huisgemaakte specialiteiten.

Klik hier voor meer info

Zwitserland

Hottug op de Brienzersee (in de regio Berner Oberland, in de buurt van Interlaken)

Half boot, half badkuip: dat is de “Hot Tug”. Zittend in water van 38 graden rustig over de Brienzersee glijden en de sneeuwvlokken op je voorhoofd voelen smelten. Een winterbad was nog nooit zo cool.

Wat is er nou ontspannender in de koude wintermaanden dan een warm bad? Maar een winterbad waarbij de tobbe met bijna 40 graden warm water buiten staat, dat is pas echt uniek. De zuivere, frisse winterlucht stroomt weldadig door je longen, het warme water ontspant je ledematen. Iedereen die over een hotpot beschikt, heeft dus geluk. Een spectaculairder winterbad bestaat bijna niet: besneeuwde bossen op steile hellingen aan weerszijden van de oever en naar het westen toe het uitzicht over de besneeuwde toppen van de Berner Alpen: ‘panoramawellness’ in een uniek bergdecor.

Klik hier voor meer info

Zwitserland

Nature Spa ProJacks (in de regio Wallis)

Voor iedereen die altijd al eens in een blokhut heeft willen overnachten, van de natuur houdt en op zoek is naar wat tijd voor zichzelf, is deze accommodatie met wellness-aanbiedingen precies goed.

De unieke blokhut ligt op 1200 meter hoogte op een zonnig plateau in het rustige Walliser bergdorpje Unterbäch en biedt plaats aan 8 personen. Het hoofdhuis en twee slaapvaten zijn beschikbaar voor overnachtingen. Om het gezellig en warm te maken, moet hout worden gehakt en gestookt. Als je wilt, kun je yoga beoefenen, een bad nemen in het bubbelbad of ontspannen in de sauna. Hoe je je tijd ook doorbrengt in deze idyllische oase, je kunt er onthaasten en nieuwe energie opdoen.

Klik hier voor meer info

Zwitserland

Kijk voor een volledig overzicht van alle natuurspa’s op https://www.myswitzerland.com/nl-be/interesses/zomer-herfst/herfst/nature-spa/WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF