fbpx

Ontdek hoe yoga een boost kan geven aan je seksleven

Als kaarslicht, Marvin Gaye en rozenblaadjes de truc niet meer doen, dan is er, goddank, ook nog yoga. Met een beetje toewijding en namasté kan het namelijk je seksleven en je libido een fijne boost geven.

Sandra Carson geeft zeventien jaar yogales, en beoefent bijna zes jaar de kunst van tantra. Na haar veertigste merkte ze dat haar seksualiteit veranderde. ‘Ik werd nieuwsgierig naar tantra, ook omdat het een basis is van yoga. Ik heb me verdiept in de tantra die over de energie tussen mensen gaat, in relatie met elkaar. Deze leert je je eigen energie gebruiken om je verbinding met een ander zo goed mogelijk te maken.’

Als het seksleven van jou en je partner wat ingedut is kan yoga de oplossing zijn. ‘Yoga kan een onderdeel zijn van de oplossing, om meer in contact te komen met je lichaam. Door je natuurlijke ademhaling te verbeteren en bepaalde yoga-oefeningen te doen, kan je je energie anders laten stromen en meer in je lijf voelen. Yoga opent je fysiek, waardoor seks ook prettiger kan worden. Maar het is natuurlijk niet zo dat je na een heupopener ineens bloedgeil bent. Seks is iets wat je vooral moet doen om ervan te genieten. Hoe meer je oefent, hoe beter het wordt.’

Vijf manieren waarop je seksleven leuker wordt door yoga

1. Je zit lekkerder -en strakker- in je vel, en daar krijg je zelfvertrouwen van
2. Veel oefeningen maken je leniger, en da’s altijd handig tussen de lakens
3. Yoga geeft je energie -dus ‘s avonds nooit meer te moe voor seks
4. Het leert je focussen, oftewel: niet aan je inbox te denken
5. Eventuele spanning in je bekken leer je met oefeningen loslaten

… en dan nu de praktijk

De Majarasana / kathouding

Begin met Majarasana, oftewel de kathouding. Dit doe je zittend op handen en knieën: je handen recht onder je schouders, knieën op heuphoogte. Adem in en maak je rug hol, strek je borst zacht naar voren en duw je staartbotje en zitbeentjes omhoog. Adem uit en rond je rug, trek je onderbuik zacht aan en je staartbeen naar de grond. Voel hoe op de beweging van je inadem je bekkenbodem opent; hoe je zitbeentjes spreiden, en voel hoe op de uitadem de bekkenbodem sluit.

De Balasana / kindhouding

Ga door naar de Balasana, de kindhouding. Breng je heupen naar achteren, je billen richting je hielen en buig naar voren. Houd je armen lang gestrekt, of breng je armen naar achteren langs je lichaam, en je voorhoofd op de grond. Adem zacht en vol naar je buik en naar je bekkenbodem, langzaam.

De Neerwaartse Hond

Dan de Neerwaartse Hond, een fijne strekoefening: ga met handen en voeten op de grond zitten, duw je handen stevig in de grond en strek dan, in een uitademing, armen en benen, houd je knieën gebogen als je rug rondt. Je billen zijn nu het hoogste punt. Duw je hielen richting de grond, maar zorg dat je armen, nek en rug één rechte lijn blijven.

De Prasarita Padottasana / Wijdbeense Voorover buiging

Vervolg met de Wijdbeense Voorover buiging , oftewel Prasarita Padottasana. Start wijdbeens, plaats je handen in de heupen en strek je kruin omhoog. Buig dan op je uitademing naar voren en plaats je handen op de vloer, vingers naar voren. Buig je knieën weer een beetje als je rug rondt, en duw je zitbeentjes weer zacht omhoog, net zoals bij de Hond. Houd dit even vast en kom langzaam weer omhoog.

De Rustende Duif houding

De Rustende Duif houding: kom op handen en knieën, breng dan langzaam je linkerknie naar voren en plaats je knie aan de buitenkant van je pols (als dit pijn geeft in je knie gewricht, breng je knie dan meer naar het midden of sla over). Loop je rechtervoet nu verder naar achteren, totdat je een diepe stretch voelt in je heupen. Zorg dat je heupen recht naar voren blijven. Buig dan je bovenlichaam langzaam naar voren en rust op je handen of onderarmen. Adem diep en ontspannen naar je onderbuik en bekkenbodem. Blijf ongeveer acht ademhalingen en wissel van kant.

De Blije Baby houding

En dan de Blije Baby houding: ga op je rug liggen, benen omhoog. Pak langs de binnenkant van je benen de buitenkant van je voeten vast. Als je niet bij je voeten kunt, pak dan je enkels of dijbenen vast. Houd je schouders op de grond en houd je rug recht. Blijf ongeveer tien ademhalingen in de houding.

Ga daarna zitten op de grond met gekruiste benen, of op een stoel. Zorg dat je een lichte holling in je onderrug hebt. Duw je zitbotjes weer zacht in de grond en rond af met een paar ademhalingsoefeningen.

Lees ook:

Seks maakt gezond (en gelukkig)

3 tips om je seksleven spannend te houdenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF