nierstichting

Nierstichting Restaurant driedaagse bij toprestaurants!

Ben jij een fijnproever en hou je van pure smaken? Op 6,7 en 8 maart is de eerste landelijke Nierstichting Restaurant Driedaagse. Toprestaurants bij jou in de buurt serveren dan een fantastisch tasting menu met aandacht voor pure smaken en minder zout voor lunch of diner. Laat je verleiden tot culinaire smaaksensaties én reserveer nu een tafel via www.restaurantdriedaagse.nl.

Toprestaurants door heel Nederland

De Nierstichting Restaurant Driedaagse wordt vertegenwoordigd door toprestaurants door heel Nederland (ook Michelin en Gault Millau) die:

  • van een lunch of diner een absolute smaakbeleving maken;
  • tijdens de actiedagen een 3-tot-5 gangen zoutbewust tasting menu serveren;
  • dit aanbieden vanaf 35 euro voor 3-gangen hoogste segment 50 euro;
  • met verse en pure ingrediënten werken en naar het seizoen koken.

Zoutbewuster

Streven is om heel Nederland zoutbewuster te maken. En dat is hard nodig! Wij eten op jaarbasis een kilo te veel zout. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders (circa 10 % van de bevolking) hebben chronische nierschade. Zout heeft hier een belangrijk aandeel in. Minder zout eten helpt nierschade te voorkomen. Tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse laten topchefs je proeven hoe lekker pure smaken zijn!

Topchefs over zoutloos eten

Menno Post
SVH Meesterkok:
“Dat eten alleen lekker is met zout moet je vooral met een korreltje zout nemen! ”

Lars van Galen
chef-kok restaurant ’t Lansink:
“het gaat om pure en heldere smaken die vooral u plezier moeten brengen!”

Danny Rijs
chef-kok restaurant Vlaar:
“Proef de ongezouten waarheid is voor mij niet alleen zout weglaten, maar met zuur, zoet, bitter en umami een andere smaakbeleving geven.

Marko Karelse
chef-kok Villa La Ruche:
“Ik doe mee omdat ik gasten ”ongezouten” wil laten genieten van lekker eten.”

Start de zoutchallenge!