fbpx

Start Zoutchallenge: doe je mee?

De Nierstichting wil bewustwording creëren over het feit dat bijna alle Nederlanders teveel zout binnen krijgen. En dat is slecht voor je nieren. Daarbij geven we inzicht in de boosdoeners, bieden we alternatieven en laten we proeven dat eten met minder zout heel smaakvol kan zijn.

Algemene info campagne:

De ongezouten waarheid:

  • 85% van de Nederlanders krijgt teveel zout binnen.
  • Gemiddeld eten we 9 gram zout per dag (terwijl je maximaal 6 gram mag (aanbevolen dagelijkse maximum hoeveelheid).
  • Per jaar krijgen we gemiddeld per persoon 1 kilo zout te veel binnen.

Ook jij eet waarschijnlijk meer zout dan je in de gaten hebt, want dat gaat ongemerkt. Zout zit namelijk verwerkt in veel alledaagse producten, zoals kant-en-klaar maaltijden, soepen en sauzen, pakjes en zakjes, chips en bewerkt vlees. Ook als je het zoutvaatje laat staan, kun je teveel zout binnen krijgen, want 80 procent van ons zout krijgen we binnen via bewerkte producten.

Te veel zout kan je nieren onherstelbaar beschadigen. Niet alleen mensen met een hoge bloeddruk, een hoge leeftijd of hart- en vaatziekten lopen dit risico, het is een risico voor iedereen. Daarom zet de Nierstichting alles op alles om de zoutconsumptie omlaag te krijgen. Met lekkere zoutbewuste recepten. Ze dagen mensen uit om de Zoutchallenge te doen om ook thuis het zoutgebruik aan te passen. Want, wie van zijn nieren houdt, eet minder zout!

De Zoutchallenge

Het is belangrijk om zowel uit als thuis het zoutgebruik te veranderen. Daarom dagen we alle Nederlanders uit om mee te doen aan onze tweeweekse Zoutchallenge. De Zoutchallenge vindt plaats van 10 – 24 maart 2018. Deelnemers ontvangen lekkere zoutbewuste menu’s en tips ter inspiratie. We weten hoe lastig dat is, want je bent al je hele leven gewend aan de smaak van zout. En zout zit verwerkt in alledaagse producten. Daarom gaan we je helpen. Met lekkere, zoutbewuste recepten. En met handige tips om de foutste zoutste producten te vermijden of te vervangen. In twee weken leer je om te wennen aan minder zout eten. Door te koken met kruiden, nieuwe smaken te ontdekken en de pure smaak van eten weer te leren waarderen. Dat klinkt niet alleen lekker, maar het is ook verstandig.

Vanaf 10 maart is de Zoutchallenge te downloaden op zoutchallenge.nl

Hoe doe je mee?

Meedoen aan de Zoutchallenge is heel eenvoudig. Spreek met jezelf af dat je meedoet. Download vervolgens het Zoutchallenge Magazine. Kook en eet 14 dagen zoutbewust en je zult merken dat je gewend raakt aan pure smaken.

Voor meer informatie:WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF