fbpx

Mooie liefdeslessen uit de ayurveda

Ayurveda gaat er in de kern van uit dat iedereen uniek is en dus ook iets anders nodig heeft. Het bevat ook mooie liefdeslessen, want je kunt je voorstellen dat je jezelf beter leert begrijpen wanneer je veel beter in staat bent om je eigen behoeftes te erkennen en vervullen. Hoe mooi is het als je dit niet alleen van jezelf weet, maar ook je partner op die manier leert ontrafelen? WENDY- en ayurveda-expert Kim van der Veer geeft liefdeslessen uit ayurveda.

Wat kan ayurveda ons leren over de liefde?

‘Ayurveda helpt je bij het achterhalen wat voor type jij en je partner zijn. Hierdoor krijg je niet alleen een toolbox in handen om de liefdestaal van je partner beter te spreken, maar leer je ook waar zijn of haar sterke kanten én minpunten liggen. Naast dat je hierdoor meer begrip krijgt voor elkaar, kun je deze kennis ook gebruiken om de dynamiek in je relatie te verbeteren.’

Welke vormen van liefde zijn belangrijk in de ayurveda?

‘We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen: jouw eigen geluk start bij jezelf. Natuurlijk is het leven niet maakbaar en gebeuren er vaak dingen die je absoluut niet kunt sturen. Maar hoe reageer je hierop? En wat kun je wél doen om in jouw authentieke kracht te stappen? Of, in andere woorden: hoe leer je te handelen en leven vanuit liefde? Dat is waar ayurveda om draait. Ook al lijkt het soms alsof alles gaat over gezonde voeding en ayurveda-massages, in essentie is ayurveda een tool om je bewustzijn te vergroten, waardoor je meer liefde voor jezelf krijgt. Dat begint bij een beter begrip van hoe je in elkaar zit. Wanneer je weet hoe je jouw zwaktes kunt opvangen en verzachten, maar vooral ook zonder oordeel kunt omarmen, wordt het steeds makkelijker de voordelen te accentueren en daarmee uit te groeien tot de meest authentieke versie van jezelf. Zelfliefde dus, als basis van een gelukkig leven. Openstaan voor een romantische liefde ligt in het verlengde hiervan. Niet alleen in de zin van een relatie, maar vooral de passie en hartstocht die je leert te ervaren wanneer je jezelf volledig hebt omarmd. Uiteindelijk zul je vanuit hier steeds meer ervaren hoe we in verbinding staan met alles in en om ons heen; dat we onderdeel zijn van een groter geheel, een orkest, waarbij we allemaal onze bijzondere plek innemen.’

Verwentip: massage

Een warme-oliemassage is een belangrijke dagelijkse routine in de ayurveda, vooral in de herfst en winter. Niet alleen omdat de warme sesamolie op dagelijkse basis ervoor zorgt dat je zenuwstelsel wordt gevoed en gekalmeerd, maar ook omdat het een ultiem middel is om jezelf te omhullen met een laagje liefde. Niet voor niets betekent het Sanskrietwoord ‘sneha’ zowel ‘olie’ als ‘liefde’.

After love

Om ervoor te zorgen dat je ook na het bedrijven van de liefde juicy genoeg blijft, hierbij een recept voor ayurveda’s befaamde ‘ojas-melk’: blend een kopje biologische volle melk of amandelmelk met vijf witte geweekte amandelen, een beetje saffraan, een dadel en een kwart theelepeltje ghee in een blender of keukenmachine. Drink lauwwarm, terwijl je heerlijk met elkaar verstrengeld bent.

Doe deze test om erachter te komen welk ayurveda-type jij bent of je partner!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF