fbpx

5 eenvoudige tips om meer zelfliefde te ontwikkelen

Vind je het soms best lastig om te investeren in zelfliefde? De term ‘zelfliefde’ kan best een beetje zweverig zijn, maar Merel van Healthy Wanderlust laat met deze 5 tips graag zien dat liefdevoller met jezelf omgaan niet moeilijk hoeft te zijn.  

Zelfliefde: zo pas je dit toe

Het is in deze tijd best lastig om naast alle drukte, verwachtingen en alle ballen die we dagelijks in de lucht houden ook tijd voor onszelf te vinden. Tenminste, als we niet af en toe zelf bewust op de stopknop drukken. Hoe je eenvoudig meer zelfliefde ontwikkelt? Door jezelf de vraag te stellen: wat kan ik vandaag doen, waar ik in de toekomst profijt van heb?

1. Voorzie jezelf van liefdevolle reminders

Sta je weleens bewust stil bij de manier waarop je met jezelf communiceert? Van alle mensen op de wereld communiceer je het meeste met jezelf, zorg ervoor dat je de juiste dingen zegt. Voorzie jezelf van krachtige, positieve en liefdevolle reminders. Hang een post-it met liefdevolle woorden op de spiegel of plaats een quote op je nachtkastje, zodat dit de eerste motiverende woorden zijn die je in de ochtend leest.

2. Investeer in de juiste self-care

Welke selfcare zou positief kunnen bijdragen aan je gemoedstoestand of gezondheid? Noteer een aantal fijne selfcare activiteiten en plan dit ook letterlijk voor jezelf in. Een mooie oefening waardoor je niet alleen beter voor jezelf zorgt, maar waardoor je jezelf ook de gewoonte aanleert om jezelf op de to-do lijst te zetten!

3. Formuleer vaker een positieve ‘nee’

Je eigen grenzen herkennen en aangeven is een mooie vorm van zelfliefde. Dat vervelende onderbuikgevoel? Probeer hier eens wat vaker naar te luisteren. Wat vertelt dit jou? Geef vaker je grenzen aan door te benoemen wanneer iets niet goed voelt en geef ook aan waar jij je wel prettig bij zou voelen.

4. Plan gedurende de dag herstelmomenten in

Dit zijn momenten waarop je jouw brein en lichaam de mogelijkheid geeft om te herstellen van alle dagelijkse prikkels. Vaak staan we de hele dag ‘aan’ en zo bouwt ook het cortisolniveau (stresshormoon) zich op. Door een kort herstelmoment in te plannen kan je ook gedurende de dag even tot rust komen, het doorbreekt als het ware de cyclus van altijd druk zijn.

5. Behandel jezelf met meer compassie

Liefdevol omgaan met jezelf heeft alles te maken met zelfcompassie. Goed nieuws, dit is een vaardigheid die je kan ontwikkelen. Wees je bewust van de manier waarop je met jezelf communiceert. Maak je een fout? Spreek jezelf eens niet zo streng toe, maar erken het vervelende gevoel en kijk hoe je hiervan kan leren. Heb je een off-day? Vraag jezelf juist op zo’n dag af waar je behoefte aan hebt en handel hier vervolgens naar. In het hoofdstuk ‘een spoedcursus zelfcompassie’ in mijn boek Self Love Talk vertel ik je hier met alle liefde meer over.

Self love

Merel heeft het boek Self Love Talk geschreven om anderen te inspireren om prioriteit te geven aan hun eigen welzijn.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF