fbpx

Zo krijg jij ook een sterke persoonlijkheid

Natuurlijk, we worden allemaal geboren met een eigen persoonlijkheid. Maar die kan in de loop der jaren wel veranderen en ook al zou je denken van niet, daar heb je zelf ook invloed op. 

Door alert te worden van je eigen gedachten en gedrag kan je jouw persoonlijkheid veranderen. Hoe je alert wordt? Door ouderwets af te kijken bij personen met een sterke persoonlijkheid. Dit zijn de elf dingen die zij doen.

1. Geen zelfmedelijden hebben

Problemen en zorgen in het leven zijn onvermijdelijk, maar medelijden hebben met jezelf is een keuze. Zelfmedelijden hebben is zonde van je tijd. Deze tijd kun je beter gebruiken om oplossingen te bedenken voor je problemen.

2. Anderen geen macht geven

Het is erg gemakkelijk om anderen de schuld te geven van omstandigheden en problemen, maar uiteindelijk ben jij de baas over jouw leven. Neem de volledige verantwoordelijkheid en laat anderen geen invloed hebben op de keuzes die jij maakt.

3. Veranderingen accepteren

Binnen je comfortzone blijven is een veilige keuze, maar daardoor vermijd je ook nieuwe uitdagingen die jou misschien wel een beter, leuker of interessanter mens maken. Accepteer dat het leven in beweging is, stap uit de comfortzone en ga alle uitdagingen aan die je tegenkomt op je pad.

4. Geen aandacht geven aan dingen die je niet kan veranderen

Er zijn ontelbaar veel dingen in het leven die we niet kunnen veranderen. Van de regen op een vrije dag tot een computer die er na jaren trouwe dienst opeens mee ophoudt. Natuurlijk kun je flink gaan zitten balen, maar je kunt er ook voor kiezen om je humeur niet door dit soort situaties te laten verpesten. Er kunnen altijd vervelende dingen gebeuren, maar als je er minder aandacht aan schenkt, merk je dat het ook een minder groot probleem wordt.

5. Geen zorgen maken over wat anderen denken

Er staan altijd mensen klaar met hun mening over jouw leven en de keuzes die jij maakt. Je kunt niet iedereen blij maken en tevreden houden, want uiteindelijk gaat het ten koste van jezelf. Probeer dus los te laten wat anderen denken en sta achter de keuzes die je maakt.

6. Geen angst voor het nemen van risico’s

Als je er goed over nadenkt, neem je elke dag wel meerdere risico’s. Meestal doe je dat zonder erover na te denken, want de kans dat je aangereden wordt als je de straat oversteekt, is vrij klein. Bij grotere keuzes gaan er meer emoties meespelen en groeit de angst voor falen. Maar door onze emoties kijken we niet meer rationeel naar risico’s en de kans op falen. Vertrouw dus niet meer op emoties en angst, maar op jouw logisch denkvermogen.

7. Niet stilstaan bij het verleden

Je kunt eeuwig oude koeien uit de sloot halen, maar feit blijft dat het verleden niet voor niets het verleden is. Het is gebeurd en je kunt situaties van vroeger niet meer veranderen. Wat je wel kunt doen is loslaten en vooruitkijken naar de toekomst. Je merkt dat wanneer je het verleden loslaat, er veel meer rust in de plaats komt.

8. Stoppen met dezelfde fouten maken

Leren van je fouten gaat helaas niet altijd op, want in de realiteit herhalen we onze fouten vaak. Als je echt serieus aan de slag wil met je fouten, moet je op zoek gaan naar nieuwe strategieën en oplossingen. Uiteindelijk zul je daar een sterker mens van worden.

9. Geen jaloezie op successen van anderen

Jouw collega zal wel die ene gedroomde promotie krijgen en jouw beste vriendin lukt het wel om die paar kilo af te vallen voor de zomer. De jaloezie die je zult voelen, staat uiteindelijk alleen maar je eigen successen in de weg. Wanneer je andere mensen niet meer benijdt, vind je ruimte voor het behalen van jouw doelen en dromen.

10. Niet opgeven na falen

Falen heeft een negatieve lading en daar kun je ook flink ontmoedigd door raken, maar eigenlijk is falen een kans op verbetering. Een nieuwe kans op succes, zolang je maar niet opgeeft.

11. Niet bang zijn voor eenzaamheid

In deze drukke wereld kun je af en toe overweldigd worden door het gevoel van eenzaamheid. Soms omdat je onverwachts opeens alleen bent, maar ook als je geen aansluiting vindt bij de mensen om je heen. Toch is die eenzame tijd essentieel voor het krijgen van mentale kracht, want daardoor kun je goed nadenken en reflecteren.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF