fbpx

Met deze 10 anti-stress tips overleef jij de decembermaand!

December is dé maand van gezelligheid: Sinterklaas, kerst én oud op nieuw. Gezellig met vrienden en familie, maar oh… wat daar allemaal bij komt kijken. Ondanks dat december één van de leukste maanden van het jaar is, is het ook één van de meest stressvolle maanden. De decembermaand en stress gaan hand in hand… Dankzij deze tips houd jij je hoofd koel (en nee niet alleen door de kou buiten) tijdens de decembermaand. 

1. Begin nu al!

Ja, je leest het goed. Met sommige dingen kan je gemakkelijk nu al beginnen. Stel bijvoorbeeld al een lijstje op voor wie je allemaal cadeautjes moet halen, of wie er allemaal mee-eten. Zo kan je ook al direct naar allergieën en andere dieetwensen vragen en kun je al wat recepten gaan samenstellen. Doe dan ook op tijd de boodschappen, dan heb je dat in ieder geval alvast gedaan!

2. Budget

Spreek samen met je familie een budget af voor de cadeaus. Zo geef je ook niet onverwacht meer geld uit dan je had gehoopt en is er niemand teleurgesteld. Eerlijk is eerlijk, december is ook gelijk de duurste maand van het jaar.

3. Een cadeautje voor jezelf

Het is ook geen slecht idee om in deze drukke maand jezelf op een cadeautje te trakteren. Boek bijvoorbeeld een massage! Een massage kan je enorm helpen door je weer lekker in je vel te laten voelen. Alle blokkades in je lichaam gaan weg waardoor je je automatisch meer ontspannen voelt.

4. Yoga

Juist tijdens deze drukke maand is het zo effectief om met yoga te starten, als je hier nog niet aan begonnen was. Dit hoeft helemaal niet super intensief. Jezelf even rekken en strekken voor het slapengaan is ook al efficiënt voor een goede nachtrust.

5. Wandelen

Af en toe de deur uit om even adem te halen is een super goed idee. Zeker tijdens de wintermaand krijgen we al niet veel daglicht meer te zien. Je kunt dit ook gelijk als leuke familieactiviteit gebruiken! Heerlijk, die dennengeuren en de frisse geur van winter. Vergeet niet om jezelf goed in te pakken tegen de kou.

6. Kerstfilms

Zit je nu totaal nog niet in de kerstsferen? Zet een heerlijke foute Netflix-kerstfilm aan. Netflix heeft er genoeg, dus aan keuze geen gebrek! Even wat tijd voor jezelf is juist zo belangrijk. Wellicht dat je zo nog op ideeën komt voor cadeaus. Ook dit is een super leuke familieactiviteit.

7. Vitamines

Winter betekent korte dagen en kou. De zon laat niet veel meer van zich zien en dus hebben veel Nederlanders een Vitamine D te kort in de decembermaand. Ook is het geen gek idee om wat extra Vitamine C in te nemen. Blijf ook vooral je fruit en groenten eten, want je kan nu alle vitamines goed gebruiken.

8. Kerstmuziek

Ook brengen kerstnummers je lekker in de stemming voor de feestdagen. Zet het bijvoorbeeld op wanneer je to-do lijstjes gaat maken voor kerstinkopen. Dan maak je het voor jezelf een stuk leuker! Op Spotify heb je overigens genoeg leuke playlists, waar niet alleen maar de cheesy klassiekers in staan.

9. Lachen

Lekker lachen kan enorm helpen om je stresshormoon te verlagen. Kijk wat vaker dan normaal een komedie of zet je favoriete cabaretier op. Spreek wat vaker af met de mensen die jou vrolijk maken of laten lachen.

10. Geef je zorgen uit handen

Het jij het idee dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Soms is het geen gek idee om wat taken uit handen te geven. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om ieder familielid één gerecht te laten maken. Maar ook kun je in plaats van heel de dag oliebollen te staan bakken, simpelweg oliebollen afhalen bij de oliebollenkraam. Scheelt je tijd én moeite.

Wil jij stressvrij blijven?

RESCUE Plus met vitamine B5* en B12 helpt je hierbij! Neem een van de RESCUE Plus met vitamine B5* en B12 producten, onder andere te koop bij Kruidvat en ETOS. Geen stress in de decembermaand met RESCUE Plus!

*Ondersteunt in stress-situaties en ondersteunt bij spanning en inspanning!

Rescue bach spray

Benieuwd naar ervaringen van trouwe gebruikers van Bach RESCUE?® Lees dan hun ervaringsverhalen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF