fbpx

Merel woont met haar familie van 4 generaties op Ibiza: ‘We leven in onze eigen bubbel’

Vandaag is de nieuwe winterspecial van Wendy verschenen met het thema Generaties vol liefde!, met daarin onder meer de verhalen van Kelly Weekers, Nikkie Plessen en Jipp Heldoorn die nog 4 generaties in de familie hebben. Ook online delen we deze week in de generatieweek mooie familieverhalen. Merel van de World Family Ibiza heeft 4 generaties in de familie en hoe bijzonder: met haar man Alok, hun zes kinderen, haar eerste kleinkind en haar moeder diep woont ze samen in het binnenland van het eiland.

Om bij het gezin van de Nederlandse Merel te komen moeten we diep het binnenland van Ibiza in: via vele kleine smalle weggetjes bereiken we de oude finca, die verscholen ligt tussen uitgestrekte graslanden en bossen. Het maakt wel duidelijk hoe verschillend Nederlanders wonen met een huis op Ibiza: de een in een luxe villa, de ander laidback op het platteland. Merel kwam 28 jaar geleden naar het eiland, om er nooit meer weg te gaan. De eerste jaren woonde ze er in een Indiase tipitent, bijna zonder bezittingen. ‘Mijn eerste twee kinderen Goldie en Asher waren toen al geboren, na mijn scheiding besloot ik op Ibiza te blijven. Ik ontmoette Alok en samen met zijn dochter Carlota leidden we een nomadisch bestaan. We leefden op een plek zonder water, en verdienden ons geld door muziek te maken op straat. Op een dag was ons geld helemaal op en ben ik tassen gaan maken, die ik verkocht op de hippiemarkt. Die jaren hebben de basis gelegd voor mijn bestaan hier.’

Zweethut

Na de tipi leefde het gezin een paar jaar in een camper, om uiteindelijk toch in een huis te gaan wonen. Er werden nog drie kinderen geboren: Rama, Gaya en Karuna. Merel laat de plek zien waar ze sinds vijf jaar met z’n allen wonen: een oude finca met een groot stuk land erbij. Dochter Goldie, die net een kindje heeft gekregen, woont er in een mooi ingerichte safaritent, dochter Carlota heeft een yurt als huis. Een stukje verder staat een grote grillig gevormde stronk van een boom, erbij liggen beschilderde stenen. Een voor de overleden vader van Merel, een voor Aloks vader – hun urnen staan er ook – en twee stenen voor de overleden honden. Ernaast: een hut gemaakt van takken waar de familie regelmatig zweethut-ceremonies houdt. Ook Merels moeder van 83 woont op het terrein: in een verbouwde garage links van het huis. In de tuin ligt een fijn zwembad, daaromheen ligbedden onder grote palmbomen. Wat ooit begon met de verkoop van een zelfgemaakte tas is inmiddels uitgegroeid tot een groot bedrijf: World Family Ibiza verkoopt z’n kleding en andere spullen wereldwijd. Ook organiseert het gezin wekelijks het familiefeest Namaste bij de hippiemarkt Las Dalias. Armlastig is het gezin niet meer, maar de finca huren ze, bewust. ‘We konden dit huis kopen, maar Alok en ik kregen het daar zo benauwd van. Vrijheid is voor ons het allerbelangrijkste. Als we morgen ergens anders willen gaan wonen of op wereldreis willen, willen we dat kunnen doen.’

Wat mooi dat jullie met de hele familie samen wonen.

‘Mijn moeder woont bijna net zo lang als ik op Ibiza; het reizen heb ik echt van haar. Ze heeft jarenlang in een klein huisje in de bergen gewoond, maar sinds acht jaar is ze onder onze vleugels. De oudsten zijn het huis wel uit gegaan, maar kwamen heel snel weer terug: we zijn een echte clan, denk ik. Mijn dochter Goldie was net een tijd in Mexico met haar kindje, maar dat vond ik vreselijk, ik miste haar zo. We zijn een hecht gezin; bijna alle kinderen helpen ook mee in de zaak. We praten veel met elkaar, maken vaak muziek samen.’

De stijl van jullie huis doet me denken aan de stijl van jullie winkel.

‘Ik heb veel gereisd en nam altijd overal spullen mee vandaan: uit India, Bali. De stoffen van daar gebruiken we voor de kleding en bijvoorbeeld kussens die we maken. Ik ontwerp alles zelf in mijn eigen atelier hier aan huis.’

Wat vooral opvalt in het huis is de enorme explosie van kleuren.

‘De meeste spullen hier heb ik zelf gemaakt. En ik beschilder veel zelf, de kastjes in de keuken en de lamp in de kamer bijvoorbeeld. Ik houd van felle kleuren, dat had ik als kind al. Felle kleuren maken me gelukkig.’

Voel je je nog wel thuis op Ibiza nu het eiland zo is veranderd en ook duur, hip en commercieel is geworden?

‘We reizen nog steeds veel, maar de magic die Ibiza heeft, hebben we nog nergens anders gevonden. Ibiza heeft een kracht die niemand kan uitleggen. Het trekt bijzondere mensen aan; het is een eiland van schoonheid, feest en transformatie. Ibiza doet veel met je. Het mooie vind ik ook dat ik hier vrienden heb van allerlei leeftijden; dat gaat allemaal samen. En het is een plek waar je mooi oud kunt worden. In Nederland zou ik niet meer kunnen wonen. Ik ben te veel gehecht geraakt aan het leven in de natuur en de rust. Hier in het binnenland van Ibiza leven wij in onze eigen bubbel, out of reality.’

Kijk ook eens in de mooie winkel van de World Family Ibiza.

Nieuwe Wendyspecial

In de nieuwe winterspecial van Wendy lees je nog veel meer familie- en generatieverhalen. Koop hem in de winkel of via deze link.

winterspecial Merel woont met haar familie van 4 generaties op Ibiza: 'We leven in onze eigen bubbel'

Of neem een abonnement op de Wendy-specials en ontvang gratis een gift box van The Gift Label!

wendyspec Merel woont met haar familie van 4 generaties op Ibiza: 'We leven in onze eigen bubbel'

Generatieweek

Deze week delen we naar aanleiding van de nieuwe special elke dag een bijzonder familieverhaal:

Wonen jouw 18+ pubers ook nog (noodgedwongen) thuis? Zo houd je het leefbaar

Marieke werd jarenlang geestelijk en lichamelijk mishandeld door haar vader: ’Toen ik zelf kinderen kreeg moest ik leren wat echte liefde is’

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF