fbpx

Mediteren: het hoeft niet zweverig te zijn

We weten allemaal wel hoe belangrijk het is om een calm state of mind te hebben. Maar het uitvoeren kan zo nu en dan best wel tricky zijn. Mediteren kan daar enorm bij helpen. En nee, je hoeft niet iedere dag naar Oosterse muziek te luisteren terwijl je in kleermakerszit met allerlei wierookstokjes om je heen in de woonkamer zit (tenzij je je hier goed bij voelt natuurlijk). Het gaat erom dat je een manier vindt waarbij jíj je op je gemak voelt en waar jij rustig van wordt.

Minder stress en een beter geheugen

Allereerst gaan we even in op waarom mediteren dan zo goed voor je is. Volgens meerdere studies, waaronder deze, blijkt dat mediteren namelijk goed is voor vrijwel alles. Ja, alles.

Mediteren verandert letterlijk je brein op een positieve manier. Het vermindert stress en chronische pijn. Daarnaast vergroot mediteren je concentratie en verbetert het je geheugen.

Mensen onderschatten vaak de kracht van het brein en innerlijke rust, dus wellicht wel even goed om daarbij stil te staan. Of je nu spiritueel bent of niet, mediteren helpt je gegarandeerd.

Maar hoe begin je?

Mediteren hoeft niet veel tijd in beslag te nemen, want je móet al zoveel andere dingen. Je kunt het gemakkelijk toepassen in de ochtend door het bijvoorbeeld toe te voegen aan je ochtendritueel, of juist net voor het slapengaan; wedden dat je hierna heeerlijk slaapt?

Je kunt simpelweg al mediteren door op een rustige plek te zitten en je te focussen op je ademhaling. Heb jij het gevoel dat dit voor jou niet veel doet? Of heb je het idee dat je het niet goed doet? Dan kan het helpen om te mediteren met begeleidende meditatie via YouTube.

In zo’n meditatie-video word je meegenomen in een proces en kan je van te voren ook uitkiezen hoe lang dit proces duurt. Zet sowieso van te voren altijd een timer, zodat je er altijd een bewust aantal minuten mee bezig bent.

Et Voilà, zo simpel kan het zijn.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF