fbpx

Holistisch expert Marjolein Berendsen over hoe je in 4 stappen krijgt waar je van droomt: ‘Zelfreflectie en meditatie zijn het ideale startpunt’

Leven in overvloed klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Toch is het mogelijk om dit voor jezelf te manifesteren. Hoe? Je hoeft je alleen maar bewust te worden van jouw ware essentie, en daarnaar te gaan leven. Marjolein Berendsen, holistisch expert en founder van ZoMa Opleidingen, geeft uitleg en tips en deelt de vier essentiële stappen naar een overvloedig leven.

De sleutel tot het ervaren van overvloed ligt volgens Marjolein in het holisme. Laten we beginnen met wat het holisme ons vertelt over wie we in essentie zijn. In de kern zijn we namelijk een puur, heel, licht en liefdevol wezen. In de kern ontbreekt het ons aan niets. En wie bekend is met de Wet van Aantrekkingskracht, weet dat je aantrekt wat je uitstraalt.

Maar door de drukte en zorgen van alledag, kunnen we nog weleens vergeten wie we in de kern zijn. Waardoor we lang niet altijd aantrekken wat we wensen te ervaren. Stap 1 is dus: je bewust worden van je ware essentie.

Stap 1: Word je bewust van je ware essentie

Er zijn verschillende manieren waarop je je bewuster kunt worden van wie je in essentie bent. Zelfreflectie en meditatie zijn hiervoor het ideale startpunt. Neem regelmatig de tijd om in stilte te zitten en je gedachten te observeren. Dit kan je helpen om de ruis in je geest te verminderen en contact te maken met je innerlijke zelf.

Stap 2: Laat los wat jou in de weg staat

Zoals je overvloed kunt aantrekken, kun je ook – onbewust – veel negativiteit aantrekken in je leven. Ook wat dit betreft, mag je je eigen manifestatiekracht niet onderschatten. Heb je bijvoorbeeld gesolliciteerd op een fantastische baan, maar heb je onbewust de overtuiging dat je er niet geschikt voor bent? Dan is de kans groter dat deze kans aan je neus voorbijgaat, dan wanneer je ervan overtuigd bent dat die baan van jou is.

Probeer daarom alles los te laten wat jou tegenhoudt om overvloed te ervaren. Zowel van binnen, als van buiten. Leer jouw innerlijke criticus beter kennen. Oefen met afstand nemen van overtuigingen over jezelf die niet op waarheid gebaseerd zijn. En kijk daarnaast ook naar je omgeving: wie support jou in het volgen van je dromen? En wie staat dit – bewust of onbewust – in de weg, bijvoorbeeld met vervelende opmerkingen? Probeer ook daar verandering in te brengen als dit nodig is, zoals met een eerlijk gesprek.

Stap 3: Creëer overvloed op elk holistisch niveau

Het holisme gaat ervan uit dat we allemaal bestaan uit vijf verschillende niveaus: een fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau. Een disbalans op een van deze niveaus, heeft invloed op je gehele zijn. En hoe minder balans je ervaart, hoe minder ruimte, aandacht en energie er over is om in overvloed te leven. De laatste stap is dus om in balans te blijven op elk holistisch niveau. Of beter nog: om op elk niveau bewust overvloed te creëren. Je doet dit door te onderzoeken wat hiervoor op elk niveau nodig is.

Om je een idee te geven:

 • Fysiek Niveau:
  • Gezonde voeding
  • Lichaamsbeweging
 • Emotioneel Niveau:
  • Liefdevolle, diepgaande relaties
  • Positieve emoties zoals vreugde, dankbaarheid en liefde
 • Mentaal Niveau:
  • Zelfontwikkeling
  • Creativiteit
 • Energetisch Niveau:
  • Tijd voor jezelf
  • Harmonie in bepaalde ruimtes en/of relaties
 • Spiritueel Niveau:
  • Diepe verbondenheid met het universum
  • Zingeving

Als je voor jezelf op een rijtje hebt wat je op welk niveau precies nodig hebt om overvloed en geluk te ervaren, ben je al een heel eind. Van hieruit kun je doelen stellen om jouw leven bewust in te delen op een manier die hierbij past.

Stap 4: Oefen met de kracht van visualisatie

En dan de klap op de vuurpijl: de kracht van visualisatie! Een heel belangrijk onderdeel van jouw manifestatiekracht. Hoe sterker jouw beeld van een leven vol overvloed, hoe makkelijker je dit leven daadwerkelijk creëert.

Neem daarom regelmatig de tijd om te visualiseren hoe jouw droomleven eruitziet. Probeer daarbij niet alleen een mentaal plaatje te vormen, maar doorvoel het alsof je het al gemanifesteerd hebt. Er zijn verschillende visualisaties online te vinden die jou hierbij kunnen helpen. Zoals deze visualisatie van Marjolein, gericht op het visualiseren en manifesteren van jouw verlangens.

Heb je behoefte aan meer begeleiding bij het manifesteren van een overvloedig leven? Dan is de online cursus ‘Leven vanuit je ware essentie’ van ZoMa Opleidingen echt iets voor jou. Met de kortingscode ‘ZOMAPC270’ volg jij deze cursus met maar liefst €100 euro korting en betaal je slechts €99!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF