fbpx

Maaike heeft maagkanker en Hart in Aktie liet haar wens in vervulling gaan: ‘Ik heb met mijn dochters afgesproken dat ik de 5 jaar ga halen’

Maaike (48) vormt een prachtig gezin met man Wim en dochters Lotte & Roos. Echte natuur mensen met een liefde voor paarden. Ze hebben zelf dan ook een Tinker en een draver, Senna. Maaike had altijd al de wens om een foto te maken waar Wim op een Shire zit en zij zelf op haar eigen paard Senna. Nadat er bij haar maagkanker stadium 4 wordt ontdekt vond haar vriendin Linda dat het tijd was om deze wens uit te laten komen. Ze schreef naar Hart in Aktie die gelijk aan de slag ging om er een onvergetelijke dag van te maken voor Maaike en haar gezin. 

‘Wim is heel groot en ik ben heel klein. Mijn wens was dan ook om dat verschil te kunnen laten zien. Ik op Senna, ons eigen paard, en Wim op een Shire, een van de grootste paarden soorten ter wereld. En opeens stond Wendy voor de deur om deze wens uit te laten komen. Ze bracht ons naar een stal in de buurt waar een Western set was nagebouwd en onze eigen Senna en een Shire op ons stonden te wachten. We kregen Western kleding aan om de foto compleet te maken.’

Maagkanker stadium 4

‘Ik zat in de overgang en liep al heel lang rond met klachten in mijn buik. We gingen dan ook op zoek naar medicatie die dit had moeten verhelpen, maar mijn klachten bleven komen. Mijn buik groeide en het eten ging wat lastiger waardoor ik toch besloot, na twee keer naar huis te zijn gestuurd, nog een keer naar de huisarts te gaan. Pas bij de derde keer werd ik doorgestuurd naar het ziekenhuis met als verdenking een darm afsluiting. Er werd negen liter vocht uit mijn buik gehaald waar kwaadaardige cellen in bleken te zitten. Toen begon de zoektocht naar waar deze vandaan kwamen. In eerste instantie dachten ze aan darmkanker, maar al snel kwamen ze erachter dat ik maagkanker had en er geen behandeling meer mogelijk was.’

Ik ga die 1% zijn!

‘De vloer zakte onder mijn voeten vandaan. Ik was heel boos. Waarom werd dit niet eerder geconstateerd? Waarom heb ik geen kans gehad om te knokken? Ik was heel mijn leven al bang voor de dood, maar na deze definitieve diagnose viel de angst en boosheid weg en overheerste het verdriet. Vooral het verdriet dat ik mijn dochters niet zal zien opgroeien. En wanneer alle emoties langs zijn gekomen kom je met de vraag, en nu? Toen zijn we begonnen met de chemo, waar ik verbazingwekkend goed op reageerde. Ondertussen ben ik zelf ook nog aan het zoeken geweest naar statistieken die te vinden zijn over maagkanker. Zo vond ik dat 99% overlijdt binnen een jaar en maar 1% de vijf jaar redt. Toen heb ik met mijn dochters afgesproken dat ik die 1% ga zijn!’

Ik ben gelukkiger dan voor mijn diagnose

‘Ik ben erg van de wetenschappelijke benadering, maar toch gestart met Reiki. Tijdens zo’n behandeling kun je verschillende sensaties voelen met al je zintuigen. Van tintelingen, tot beelden en geuren. Nu krijg ik de ene week chemo en de andere week Reiki. En dat heeft mij zo geholpen, dat ik weer durf te hopen. Hopen dat ik inderdaad die 1% ben. Natuurlijk ben ik ook nog verdrietig en komen de andere emoties soms weer naar boven, maar heb ik ook zo veel rust gekregen. Rust in mijn hoofd en mijn lichaam. Dat ik wel kan zeggen dat ik nu veel gelukkiger ben dan voor mijn diagnose. En dat is eigenlijk een bizarre ervaring.’

‘Ik voel me nu zo goed dat het eigenlijk een gekke gedachten is dat ik er binnenkort niet meer ben. Deze gedachten heb ik dan ook naast me neergelegd. Ik heb zelf alles geregeld voor mijn overlijden, waardoor ik nu kan genieten van het leven. Dat doe ik samen met mijn gezin en de paarden.’

IMG 20170605 WA0001 Maaike heeft maagkanker en Hart in Aktie liet haar wens in vervulling gaan: 'Ik heb met mijn dochters afgesproken dat ik de 5 jaar ga halen'   IMG 20180809 WA0077 Maaike heeft maagkanker en Hart in Aktie liet haar wens in vervulling gaan: 'Ik heb met mijn dochters afgesproken dat ik de 5 jaar ga halen'

Hart in Aktie

‘De middag was zo leuk en een totale verassing! Het was bijna net zo leuk om te horen wie er allemaal bezig zijn geweest om dit voor mekaar te krijgen en wat daar allemaal voor geregeld moest worden. Best ontroerend. Zeker het contact wat Wim met Hart in Aktie heeft gehad. Ik ben ze dan ook erg dankbaar! Ook Linda, want zij heeft al die tijd onthouden wat onze wens was, al voor mijn diagnose. Een geweldige ervaring met een foto die voor altijd bij ons blijft.

Bekijk hieronder het fragment van Hart in Aktie waarin Maaike samen met haar gezin de bijzondere foto maakt. Bekijk hier de hele aflevering.

Lees meer inspirerende verhalen van Hart in Aktie:

Diana is pleegmoeder van de kinderen van haar ex en werd door Hart In Aktie verrast met een make-over: ‘Ik zorg soms beter voor anderen dan voor mezelf’ 

Esthers depressieve zoon van 12 werd overrompeld door de verrassing van Hart in Aktie: ‘Ik zet alles op alles om Mathijs gelukkig te maken’

Gerlinda gaf haar zus Janita op voor Hart in Aktie: ‘De trouwgelofte was na 4 keer kanker een nieuw begin’ 

Heb jij ook een verhaal dat je op wendyonline.nl zou willen delen? Stuur dan een mail naar redactie@wendymultimedia.nl WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF