fbpx

Lekkere linzen salade met zongedroogde tomaten

We hebben de winter achter ons gelaten en de zon laat zich steeds meer zien. Langzaamaan mogen we beginnen met het verruilen van onze saaie boterham voor een kleurrijke salade. Wij tippen je het heerlijke linzen salade recept van ‘Uit Pauline’s Keuken’. 

 

Wat heb je nodig voor de salade?

Voor 4 personen
-125 gr groene (gedroogde) linzen
-1 ui, fijngesneden
-2 tenen knoflook, fijngesneden
-500 ml groentebouillon
-4 takjes trostomaten
-10 semi gedroogde tomaatjes
-10 groene olijven (zonder pit), gehalveerd
-150 gr verse geitenkaas
-4 takjes verse tijm
-Peper en zout naar smaak
-2 el olijfolie
-Eventueel: boerenbrood voor erbij

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui en knoflook 2-4 minuten. Voeg de linzen toe en bak 2 minuten mee. Leg de trostomaatjes en 2 takjes verse tijm er tussen. Bestrooi met peper en zout en giet de groentebouillon er over. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en laat nog 20 minuten staan.

Schep de linzen op de borden, leg op elk bord een takje met de trostomaatjes. Verdeel over elk bord de semi gedroogde tomaatjes, olijven en verkruimel de geitenkaas er over. Bestrooi met peper en zout en nog wat verse tijm.

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF