fbpx

Leestip: Bekende Nederlanders schrijven het kinderboek ‘Vet Veel Vette Ver-Van-Je-Bed-Verhalen’ voor het goede doel

In onze ‘tip van de week’ delen wij de meest interessante podcasts, ontspannende films en de leukste boeken van dit moment. Deze week delen wij het kinderboek ‘Vet Veel Vette Ver-Van-Je-Bed-Verhalen’, met verhalen van  onder andere Arnon Grunberg, Thomas Acda en Maryam Hassouni. Nederlands grootste schrijvers en illustratoren hebben de handen ineen geslagen met bekende zangers en acteurs om geld in te zamelen voor Stichting Gaandeweg.

Hartverwarmende verhalen

Het resultaat is een kinderboek vol met grappige, ontroerende en vooral hartverwarmende verhalen en illustraties. ‘Ik zou willen dat ik in mijn jeugd zelf uit zo’n mooi boek was voorgelezen’, zegt Pepijn Lanen, rapper van De Jeugd van Tegenwoordig. Hij schreef het verhaal ‘Kroky de schnitzel & Het miniatuur avontuur’. Iedereen heeft geheel belangeloos meegewerkt zodat de opbrengst voor 100% naar Stichting Gaandeweg gaat. Met de opbrengst wordt in Doorn een vakantiehuis gebouwd voor gezinnen waarvan een kind kanker heeft.

Stichting Gaandeweg

Stichting Gaandeweg zet zich al ruim 30 jaar lang in voor gezinnen waarvan één van de kinderen de diagnose kanker heeft. De stichting zorgt ervoor dat het hele gezin tussen alle chemokuren, opnames en ziekenhuisbezoeken door, weer even écht gezin kan zijn. ‘Van ziekenhuis naar vakantiehuis’, is dan ook het motto van Gaandeweg. Sinds de opening in 2018 van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie (PMC) in Utrecht, komen veel gezinnen via het PMC bij de stichting terecht. Als ze dan een weekje of lang weekend weg kunnen, willen ze graag in de nabijheid van hun behandelend arts zijn. Stichting Gaandeweg bouwt daarom dit nieuwe vakantiehuis in de nabijheid van het Prinses Máxima Centrum. De oplevering is in het voorjaar van 2022.

Schrijvers, illustratoren, acteurs, zangers

Het 160 pagina’s dikke kinderboek Vet Veel Vette Ver-Van-Je-Bed-Verhalen bevat korte verhalen van o.a. Thomas Acda, Gershwin Bonevacia, Arnon Grunberg, Maryam Hassouni, Marjon Hoffman, Rik Hoogendoorn en Carry Slee.

Het boek kost €24,95 en is binnenkort te bestellen via bol.com

Nieuwe Wendyspecial

In de nieuwe winterspecial van Wendy vind je een speciale bijlage van 32 pagina’s met verhalen over rouw en verlies. Koop hem in de winkel of via deze link.

winterspecial Merel woont met haar familie van 4 generaties op Ibiza: 'We leven in onze eigen bubbel'

Of neem een abonnement op de Wendy-specials en ontvang gratis een gift box van The Gift Label!

wendyspec Merel woont met haar familie van 4 generaties op Ibiza: 'We leven in onze eigen bubbel'

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF