fbpx

Kom terug in je kracht na een diagnose of prognose met de tips van Wendy-expert Kiki van der Harst

In haar blogs beschrijft Wendy-expert Kiki van der Harst hoe je vanuit een stevig fundament de wereld in kan stappen. Het verlies van haar kindje, haar scheiding en borstkanker brachten Kiki steeds dichter bij zichzelf.  “Het heeft me lichter gemaakt in plaats van zwaarder”, zegt ze daar zelf over. Ze is gefascineerd door ons zelfhelend vermogen, want zoals ze zegt ‘elke vorm van ziekte is een uitnodiging om naar binnen te gaan en liefdevol te genezen’. Ze deelt in dit blog haar tips om ervoor te zorgen dat je na een diagnose of zelfs een prognose weer in je kracht kan gaan staan.

Ik weet nog heel goed hoe ik me voelde nadat ik mijn diagnose borstkanker had gekregen. Een diagnose die er flink ingehakt heeft. Vervolgens was de boodschap dat borstkanker een levensbedreigende ziekte is. Daar heb ik later nog vaak aan gedacht. Vooral omdat het voor mij helemaal niet kloppend voelde. Ik voelde heel sterk dat ik al mijn pijlen wilde richten op mijn genezing. Ondanks de uitspraken van de artsen liet ik me niet afleiden. In deze blog deel ik wat mij enorm heeft geholpen in deze periode en hoe ik mijn focus kon verleggen.

Waar ik me namelijk heel erg bewust van was, was dat het me stress bezorgde als ik eraan dacht dat ik een ‘levensbedreigende’ ziekte had. Dat triggerde allerlei angsten en die roepen een stress reactie in het lichaam op. Denk maar eens aan wat er gebeurt bij een prognose. Bijvoorbeeld de prognose dat je een ernstige, levensbedreigende ziekte hebt of zelfs dat je niet kunt genezen. Dan slaat de doodsangst je letterlijk om het hart. Dat zorgt voor enorme stress. Wat gebeurt er dan in je lichaam? Dan slaat je chemische fabriek op tilt, produceert allerlei stresshormonen en gaat je lichaam ‘overleven’. Deze stress verzwakt jouw immuunsysteem en jouw zenuwstelsel en ondermijnt jouw zelfhelend vermogen, wat weer een negatieve invloed op je genezingsproces heeft.

Geef je kracht niet weg

Het is mijn overtuiging dat het je genezing bevordert, als je het gevoel van controle terug kunt pakken. Zodra je het besluit neemt dat jij leiderschap neemt over jouw gezondheid, verandert er iets cruciaals! Je voelt je niet langer slachtoffer, maar je zit weer achter het stuur. De zin die mij heeft geholpen is dat ik steeds voor mezelf herhaalde: “Het is mijn leven, mijn lichaam en mijn gezondheid.” Dat geeft je zeggenschap en dat geeft je kracht.

Zonder het te beseffen geven we vaak onze kracht weg door ons lot in de handen van anderen te leggen. Het maakt niet uit wie, een dokter, een behandelaar, een autoriteit die iets tegen je zegt wat wel eens heel bepalend kan zijn voor jouw toekomst. Het gebeurt zo vaak dat een prognose bepaalt wat we geloven. Hoewel een prognose gebaseerd wordt op statistieken – en jij bent geen statistiek – kan dit zomaar ervoor zorgen dat dit je gaat geloven. En wat we geloven bepaalt wat we denken, waar we onze aandacht op focussen en dat bepaalt weer hoe we ons voelen. Dit heeft allemaal invloed op onze kans op genezing.

Accepteer jouw diagnose, maar niet je prognose

Deepak Chopra, een wereldberoemde integraal genezer, zegt heel treffend: “Accept your diagnosis, but not your prognosis.”

Hij zegt hiermee dat het stellen van een diagnose belangrijk is om te kunnen genezen, maar dat je je niet hoeft neer te leggen bij een prognose. Een arts heeft geen glazen bol. Een arts gaat uit van statistieken. En elk mens is anders. Elk mens heeft een krachtig zelfhelend vermogen. De reguliere gezondheidszorg is vaak gericht op het behandelen van het fysieke lichaam, terwijl voor genezing in mijn ogen een holistische benadering nodig is. Dat gaat over genezen op alle vijf niveau’s.

Er is heel veel onderzoek gedaan naar de connectie tussen lichaam en geest. Het zijn communicerende vaten. Ze beïnvloeden elkaar. Je fysieke gezondheid beïnvloedt jouw geestelijke gezondheid en andersom. Je kunt met je gedachtekracht jouw fysieke lichaam veranderen. Dit is inmiddels allang wetenschappelijk aangetoond. Dr. Joe Dispenza heeft duizenden mensen hierbij begeleidt en hij zegt;

“We can change our bodies by thoughts alone.”

Dit betekent dat door onze gedachtes fysiologische veranderingen in ons lichaam waarneembaar zijn. Dat is een prachtig gegeven. De enige die onze gedachten kan sturen, dat ben jij zelf. Maar wat nou als er op een diepere laag een overtuiging zit? Bijvoorbeeld dat je niet kunt genezen… Dan staat dat jouw genezing direct in de weg, want wat je gelooft op een dieper niveau bepaalt ook grotendeels je gedachten. Daarom is het heel belangrijk om voor jezelf te weten wat jij gelooft, zodat je dit kunt veranderen.

Complete mindshift in 3 dagen

Ik heb een audiotraining ontwikkeld om je te helpen om in slechts drie dagen een complete mindshift te ondergaan en deze te verankeren. Je zult merken dat het direct effect heeft. Je voelt je geen slachtoffer meer. Je neemt je kracht terug. Het is heel toegankelijk, omdat het een audiotraining is. Je kunt de modules luisteren als je een wandeling maakt in het bos, als je in de auto zit, maar ook liggend in je bed, als dat je beter uitkomt. Aan het eind van elke module krijg je een concrete opdracht die je met minimale inspanning – een maximaal resultaat gaat opleveren. Het helpt je een essentiële stap in je genezing te zetten. Je gaat in 3 concrete stappen van de slachtofferrol naar de ‘drivers seat’. Wil je geen slachtoffer worden van je prognose, dan is de audiotraining ”Jouw diagnose is niet jouw prognose” wat voor jou.

Gratis masterclass

Wil jij meer weten over holistisch genezen op liefdevolle manier? In haar gratis masterclass geeft Kiki je 7 essentiële sleutels voor holistisch genezen. Ze gaat onder andere in op waar blokkades vandaan komen en waarom het zo belangrijk is om blokkades te ontwortelen. Aan de hand van hele praktische en actuele voorbeelden legt ze uit hoe je dit kunt doen en wat het je oplevert. Schrijf je in via deze link.

Meer over Kiki

Transformatiecoach en ervaringsdeskundige Kiki van der Harst heeft na het verlies van haar eerste kindje, haar scheiding en het genezen van borstkanker, haar missie gevonden. Ze begeleidt vrouwen door een persoonlijke transformatie, die ze helpt om weer echt te kunnen verbinden met zichzelf en hun levensenergie. Kiki wil mensen inspireren om liefdevol te genezen en gezondheid & geluk van binnenuit te ervaren. En vooral om op een andere manier betekenis te geven aan ingrijpende gebeurtenissen. Ze zegt: Je hebt niet altijd in de hand wat er op je pad komt, maar je kunt wel bepalen hoe je ermee omgaat.Vanaf nu zal Kiki hier ook regelmatig als expert over schrijven voor wendyonline.nl en kijk ook op de site van Kiki. 

Lees ook dit artikel van Kiki.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF