fbpx

Kelby’s 10 minuten workout Cardio

Onze personal trainer en WENDY-expert Kelby Jongen deelt deze week 5 sportoefeningen. Dit keer een cardio workout waarbij je intensief zal moeten bewegen. Verder geeft ze in onderstaande video uitleg over eetbuien en de relatie tussen eten en emoties en helpt ze jou om een gezond eetpatroon te vinden.

Voor werken aan je conditie heb je niet veel ruimte nodig. Zorg dat er geen materiaal op de grond ligt waar je over kunt struikelen. Deze workout is ervoor om je hartslag te doen stijgen. Kort maar intensief! Adem diep in door je neus en blaas uit via je mond. Kun jij aan het einde van deze workout nog hele verhalen vertellen dan heb je het in een te laag tempo uitgevoerd ;-).

Elke oefening doe je 45 seconden met aansluitend 15 seconden een squat. Iedere cardio oefening herhaal je 2 keer. Heb je meer energie of tijd doe ze dan nog 2 keer, dus in het totaal 4 keer.

Oefening 1: Knieheffen

Probeer al jumpend van het ene been op het andere te springen en je knie zo hoog mogelijk op te trekken. Houd dit zo lang en zo snel mogelijk vol in 45 sec. Na die 45 seconden kom je direct in squat positie zitten voor een actieve rust. Duw je billen achteruit en blijf in 90 graden zitten. Herhaal dit hele rondje daarna nog een keer. Als je niet mag of kunt springen doe het dan zonder jumpen en trek je benen om de beurt omhoog.

cardio knieheffen 2 Kelby’s 10 minuten workout Cardio

 Oefening 2: Sizzers

Spring voor en achteruit op een hoog tempo en zet steeds je voeten plat op de grond. Neem je armen actief mee en span je buikspieren aan. Doe dit 45 seconden en kom daarna weer in diezelfde squat staan. Herhaal dit nu nog een keer. Kun je niet springen stap dan uit in zo’n hoog mogelijk tempo.

sizzers Kelby’s 10 minuten workout Cardio cardio

 Oefening 3: Jumping Jacks

Begin met de voeten bij elkaar daarna spring je naar buiten en maak je een lichte squat. Neem je armen actief mee omhoog en houd het moment van landen zo kort mogelijk. Doe dit 45 seconden en eindig weer met een squat. Herhaal dit nu nog een keer. Kun je niet springen stap dan zijwaarts uit.

cardio jumping jacks 2 Kelby’s 10 minuten workout Cardio

 Oefening 4: Burpees

Goed voor het hele lichaam! Je begint rechtop. Plaats je handen op de grond en je springt met je benen achteruit. Kom plat op de grond liggen en spring op dezelfde manier weer terug omhoog. Doe dit zo snel mogelijk. Herhaal dit 45 seconden en eindig met de squat. Doe ook hier nog een extra ronde. Lukt het je niet om helemaal naar de grond te gaan blijf dan bij stap 2 en kom dan weer omhoog. Vergeet ook niet om nog 15 seconden in een squat houding te gaan staan.

burpees Kelby’s 10 minuten workout Cardio cardio

burpees 3 Kelby’s 10 minuten workout Cardio

 Oefening 5: Plank

Eindig met 4 keer 30 seconden plank vasthouden. Rug en billen zijn aangespannen en navel trek je in. Ben je te moe zet dan je knieën tegen de grond. Eindig ook weer deze oefening met een squat en dan ben je klaar met deze cardio workout!

plank Kelby’s 10 minuten workout Cardio cardio

 Ontdek ook deze workouts van Kelby:

Kelby’s 10 minuten work out: bovenlichaam

Kelby’s 10 minuten Body Weight workout

Kelby’s 10 minuten workout: Buikspieren!

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF