fbpx

Juvat en Charly slijpen hun schaatsen voor Dancing On Ice

Vanavond is de eerste live uitzending van Dancing On Ice om 20:00 te zien op SBS6. Maar liefst negen bekende Nederlanders begeven zich – letterlijk en figuurlijk – op glad ijs. Wij interviewden Juvat Westendorp en Charly Luske over de weg naar dit bijzondere avontuur en hun speciale band: ‘We moeten nog maar even afwachten hoe dat gaat; schaatsen aan elkaar vastknopen en ijzers bot maken bijvoorbeeld…’

Waarom doen jullie mee aan Dancing On Ice?

Juvat: ‘Goede vraag, waarom doe ik in godsnaam mee aan Dancing On Ice? Het is een ontzettend leuke uitdaging. Ik sta er altijd voor open om nieuwe skills te leren. Dat heb ik vorig jaar ook gedaan met een andere sport en nu met Dancing On Ice. Ik daag mezelf graag uit. Waar ik blij mee ben, is dat ik altijd met plezier naar de trainingen toe ga. Daarnaast hebben we met elkaar echt veel plezier. Charly en ik lopen de hele dag te kutten – als ik dat zo mag zeggen – maar dat is niet erg.’

Charly: ‘Dat houdt het toch ook leuk! Het is niet zo dat we dit doen omdat we kunstschaatser willen worden natuurlijk. Maar het is een leuke uitdaging. Nu ik mee doe met Dancing On Ice leer ik elke keer weer wat nieuws en doe ik toch dingen waarvan ik nooit had gedacht dat ik het zou kunnen. Dat is voor mij een overwinning en dat maakt het een onvergetelijke ervaring.’

 

Juvat, we kennen jou natuurlijk als professioneel danser, maar heb je dan ook profijt van jouw dans skills op het ijs?

Juvat: ‘Ik merk dat het mij aan de ene kant helpt, omdat ik muziek begrijp. Maar Charly begrijpt muziek ook…’

Charly: ‘Ik dacht echt dat je ging zeggen: “Charly begrijpt muziek niet.”’

Juvat: ‘Niet iedereen begrijpt muziek. Voor mij is dat persoonlijk ook de enige asset die ik heb. Ik doe namelijk aan breakdancing, dus ik ben gewend om met mijn bewegingen de grond in te gaan. Maar ook mijn houding helpt niet mee; ik heb hangende schouders. Daarbij heb ik hele korte spieren en dat werkt nu enorm tegen.’

Charly: ‘Je hebt korte spieren, maar een lang verhaal. Kortom, hij bedoelt dat dansers een ingezakte houding hebben.’

Juvat: ‘Ja, als je ballet of iets dergelijks hebt gedaan dan helpt dat wel mee. Dan sta je rechtop; borst naar voren en je schouders naar achteren. Je maakt met ballet continu lange lijnen en dat is wat je in dit programma moet kunnen.’

 

Hebben jullie een bepaald doel gesteld voordat je meedeed aan dit programma?

Juvat: ‘Het maximale uit mezelf halen. Ik wil geen doelen stellen, zoals een hoog cijfer halen of pirouettes kunnen maken.’

Charly: ‘Ik wil niet als eerste eruit liggen. Het kan natuurlijk gebeuren, maar dat zou ik echt niet tof vinden. We hebben al die tijd getraind en je wil er langer bij blijven en zoveel mogelijk rondes doorkomen. Daarnaast hebben we het met elkaar echt gezellig. Juvat en ik zitten zelfs met elkaar in een kleedkamer. We moeten nog maar even afwachten hoe dat gaat; schaatsen aan elkaar vastknopen en ijzers bot maken bijvoorbeeld…’

Juvat: ‘Charly en ik zijn inderdaad hele goede maatjes.’

Charly: ‘We kennen elkaar inmiddels al een paar jaar en er is altijd een goede klik geweest. We zitten nu ook bij hetzelfde management.’

Juvat en Charly

 

Hoe is de band met jullie partner?

Charly: ‘Ik heb een hele goede band met zijn partner.’

Juvat: *Juvat lacht*

Charly: ‘Nee, het is hetzelfde als met Juvat; we hebben onwijs veel lol. Mijn partner is echt knettergek. Soms zegt ze van die stomme dingen en daar moet ik zó om lachen. Onze band is super goed. Ze is heel lief en wat voor mij heel belangrijk is, is dat ze geduldig is. Ze weet dat ik sommige dingen nog niet kan, maar ze blijft altijd kalm. Het gaat dan soms twintig keer mis en dan denk ik al bij mezelf; ik breek het ijs straks. Maar zij heeft zoiets van; kom, nog een keer.’

Juvat: ‘Nou, dat was een heel lang verhaal van Charly. Mijn partner is een heel zachtaardig meisje. Ik heb een goede klik met haar, omdat ze geduldig, zorgzaam en lief is. Ze stuurt me elke avond een bericht met: “Hey, ik hoop dat je je oké voelt over vandaag en over de training”. Ik heb dat nodig.’

 

Wat is jullie grootste hoogtepunt geweest tijdens de trainingen?

Juvat: ‘Het grootste hoogtepunt moet nog komen toch? We moeten nog beginnen met Dancing On Ice.’

Charly: ‘We zagen wel een filmpje op YouTube van een schaatser die heel hard achteruit kon schaatsen en in een flipmove eindigde. En toen zei Juvat: “Die ga ik als eerste kunnen!”. Ik had het een paar keer geoefend, maar drie dagen later kon Juvat het al. Deze oefening zit al in de eerste dans van Juvat en dat vind ik heel knap van hem. Als je niet weet wat je doet dan breek je je nek.’

Juvat: ‘Voor mij is dat veel makkelijker dan een draaitje. Je gebruikt namelijk niet alleen maar de linker- en rechterkant van je schaats, maar ook de voor- en achterkant. Je moet tijdens een draaitje ook nog wisselen van been. Het is een balansoefening en daar moest ik alleen al vier weken voor oefenen.’

 

Wat is jullie grootste dieptepunt geweest?

Charly: ‘Anderhalf jaar geleden ben ik heel hard gevallen op mijn elleboog. Nu moet ik dus extra goed opletten dat ik niet gek land. Dit is zes weken goed gegaan, totdat ik viel. Toen dacht ik: nee, alsjeblieft niet nu. Gelukkig is het teruggezakt. Maar op het moment dat dat gebeurde was ik wel echt in paniek.’

Juvat: ‘Mijn grootste dieptepunt? Ik kan een training hebben waarvan ik denk: dit is ‘m. Maar op het einde gaat er toch één ding niet goed en daar lig ik dan wakker van. Ik ben dan echt boos op mezelf. Daarom voel ik me nog onzeker over mijn eerste performance.’

https://www.instagram.com/p/B5sg4eSHSGZ/

https://www.instagram.com/p/B5snT0VgYlM/

Lees hier het interview met Juvat Westendorp over Flirty Dancing.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF