fbpx

Juvat Westendorp over Flirty Dancing

We gaan hem veel zien aan de zijde van Wendy: Juvat Westendorp. De danser/acteur/ondernemer zal de choreografie gaan verzorgen voor het unieke dating programma Flirty Dancing. ‘Verbinden is mijn grootste drijfveer.’ Vanaf vanavond start dit unieke datingprogramma waar twee singles – los van elkaar – een intieme choreografie aanleren. Op een prachtige locatie ontmoeten ze elkaar vervolgens voor het eerst: op de dansvloer! Als in een film dansen ze samen, zonder een woord te wisselen. Maar slaat de vonk over? Is het liefde op de eerste dans?

Juvat: ‘Dit programma is zo emotioneel, zo mooi. Twee mensen die elkaar nog nooit hebben gezien, krijgen de kans om verliefd te worden door een bijzondere ontmoeting in de vorm van een dans. De missie van mijn twee assistent-choreografen en mij: hoe kun je dat nou het beste laten slagen? Hoe kun je een vonk laten overslaan in vijf minuten? Wij moeten ze supergoed voorbereiden. Alle onzekerheid eruit halen, zodat die twee mensen genieten. Ik heb het teruggebracht naar de basis: zes plaatjes geschetst, dit moeten jullie kunnen, vanuit daar ga je dansen. Ze gingen aan de slag en hey, dit konden ze eigenlijk best. Ze groeiden. Op het moment zelf moeten ze niet nadenken, maar zich comfortabel voelen. Als je vertrouwen hebt, lukt het.’

‘Dit programma is me op het lijf geschreven. Dansen, helpen, verbinden, dat komt er helemaal uit. Ik leef heel erg in het nu en vind dat je nú je best moet doen. Je moet ergens voor staan. Daarom heb ik ook nooit iets gedaan wat ik niet wilde. Ik had model kunnen worden, maar werd afgewezen en was daar achteraf zo blij om. Ik ben geen poseur, ik wil geen plaatje zijn. Ik ben gevraagd voor zo veel dingen. Temptation Island, je kent het allemaal wel. Nee, nee, nee, absoluut niet. Laat mij verbinden, mensen blij maken, met kinderen werken. Dat vind ik gaaf. Dan zit ik in mijn kracht. En bij Flirty Dancing, wat ik daar heb meegemaakt met die koppels: dat heeft me echt geraakt.’

Flirty Dancing foto flirty dancing 1 Juvat Westendorp over Flirty Dancing

Wendy

‘Soms ontmoet je mensen en weet je meteen: dit klopt. Hart op de juiste plek, zelfde normen en waarden, zelfde kijk op het leven. De kern deugt, goed volk. Ik vind haar ontwapenend. Ze staat al zo lang in de spotlights, dat kan tot afstand en zelfbescherming leiden, maar dat zit niet in haar. Ze maakt mensen echt blij en daarom wordt ze ook weer zo omarmd. Ik werk nu met haar bij Superkids en Flirty Dancing, een nieuw programma. We maken lange dagen, maar doordat we mensen zo blij maken, geeft dat zo veel energie.’

Flirty Dancing

Flirty Dancing is iedere zondag om 21.30 uur te zien bij SBS6.

foto flirty dancing 4 Juvat Westendorp over Flirty Dancing Flirty Dancing

Benieuwd naar de outfits van Wendy tijdens Flirty Dancing? Bekijk ze hier!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF