fbpx

Interview met Wendy over vertrouwen op je veerkracht: ‘Ik weet nu dat het altijd weer goedkomt’

De nieuwe special van Wendy heeft als thema Vertrouw op je veerkracht, blijf ik beweging en groei! We vroegen Wendy waarom veerkracht zo belangrijk is en hoe het ons kan helpen in moeilijke tijden. Lees het interview met Wendy!

Waarom een special over veerkracht?

‘In deze tijd kunnen we allemaal wel wat veerkracht gebruiken, er wordt in ieder geval een beroep gedaan op onze veerkracht. We hebben vandaag de dag geen idee welke kant het allemaal uitgaat, dus dan moet je kunnen vertrouwen op je veerkracht.’

Wat is de belangrijkste les die jij hebt geleerd over veerkracht?

‘What doesn’t kill you, makes you strenger.’ Als je er niet aan doodgaat, kom je er sterker uit. Ik had nooit zo veel met deze uitspraak. Ik dacht dan: lekker belangrijk dat je er ‘sterker’ van wordt. Nare dingen wil je toch liever niet meemaken? Maar we hebben het niet altijd voor het kiezen en ook mijn leven gaat niet altijd over rozen. De bodem is hard en die heb ik ook al een paar keer geraakt. Uiteindelijk maken die ervaringen je sterker. Als je een aantal keer door een diep dal bent gegaan en toch elke keer terugveert, weet je op een gegeven moment dat het altijd weer goedkomt. The only way is up en de zon gaat weer schijnen. De tijd heelt alle wonden. Nu ik durf te vertrouwen op die veerkracht ben ik nooit meer bang en dat voelt als een bevrijding.

Wat helpt jou om veerkrachtig te blijven?

‘Voor mij persoonlijk heeft veerkracht heel erg te maken met beweging. Letterlijk en figuurlijk blijven bewegen in het leven, dat maakt je sterker. Je mag een paar weken onder de dekens blijven liggen, maar op een dag moet je weer opstaan en verder. Als je durft te bewegen, komt er ook ruimte voor verandering. Uiteindelijk gaat het om je mindset. Hoe ga je met situaties om? Voel je je slachtoffer of leer je van moeilijke situaties en neem je ook zelf je verantwoordelijkheid? Omzeil je je verdriet, negeer je het of ga je het aan? Ga je er dwars doorheen met alle slechte dagen en huilbuien die erbij horen? Vaak ga ik boeken lezen als ik het even niet meer weet. Er zijn zo veel wijze levenslessen en inzichten in je op te nemen. Bepaalde boeken helpen me altijd weer op weg.’

Hoe belangrijk is fysiek bezig zijn voor jou?

‘Wandelen, hardlopen, yoga, meditatie of gewoon leuke dingen doen, dat zijn allemaal dingen die me helpen. Als je je goed voelt in je lijf, kun je mentaal ook meer aan. Dus ik zorg dat ik elke dag beweeg, in corona-tijd ben ik bijvoorbeeld veel gaan wandelen – ik doe hele vergaderingen al wandelend. Daarbij is het belangrijk om je mind te trainen en je niet gek te laten maken door negatieve gedachten waar je niets meer opschiet. Een coach zei ooit tegen mij: ‘Hoe vaak kijk je een slechte film terug?’ Zo waar. Dat doen we ook niet, dus waarom blijven hangen in negatieve dingen die er gebeurd zijn? Je hebt altijd een keuze. Je kunt linksaf of rechtsaf slaan, en weer kiezen voor het positieve. Al heeft dat tijd nodig. Soms ben je helemaal de weg kwijt en lijkt het alsof je helemaal opnieuw moet beginnen, maar oefening baart kunst! Ik ben nooit bang geweest om mijn emoties te doorleven. Ik ga er vol in en schrijf bijvoorbeeld graag. Dan schrijf ik de dingen echt van me af.’

Wat hoop je dat mensen uit de special kunnen halen?

‘In deze special lees je veel levensechte verhalen van mensen die hard geraakt werden in het leven, maar die dankzij hun veerkracht toch weer door konden. Zo interviewden we staatssecretaris Paul Blokhuis over het verlies van zijn dochter Julia, die maar achttien jaar mocht worden, vertellen Ellemieke Vermolen en Yolanthe Cabau over opstaan en weer doorgaan na hun scheiding, en kun je een prachtig interview lezen met Remona Fransen over het verlies van haar man Marc de Hond. Het zijn verhalen die ontroeren, maar die ook bemoedigend zijn. Ze bewijzen hoe sterk we zijn en hoe ontzettend veel we aankunnen, hoe groot het verdriet ook is. We delen ook veel tips en ik hoop dat de verhalen kunnen inspireren en inzichten kunnen geven in hoe onze veerkracht werkt. Zeker in de tijd waarin we nu leven kunnen we allemaal wel een beetje extra steun en geloof gebruiken.’

Bekijk ook de video met het interview met Wendy over veerkracht:

 

In onze Instagram stories vertelt Wendy nog meer over het thema veerkracht. Houd ze in de gaten!

De nieuwe Wendy-special over veerkracht is hier te koop.

Achter de schermen

Lees ook deze interviews met Wendy:

Wendy over het advies om een half uur per dag te wandelen

Wendy special: Kom in je kracht | COVER INTERVIEW

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF