fbpx

Initiatief F*ck Smoking: ‘Steek in plaats van een sigaret je middelvinger op’

In september 2020 hebben de zussen Sara, Evita en Stella de stichting F*ck Smoking opgericht. Door groepsdruk beginnen jongeren vaak met roken, en de meiden zijn daar klaar mee. Met dit initiatief willen ze ervoor zorgen dat er een tegenhanger van de groep rokers komt met een gelijkwaardig en cool imago. 

Middelvinger

Door de middelvinger te claimen willen de meiden een symbool creëren voor het initiatief. Steek je middelvinger op in plaats van een sigaret. Samen met kunstenaar Piet Parra is het symbool vormgegeven en staat de middelvinger nu op t-shirts en hoodies. De opbrengst van de merchandise zal gaan naar de stichtig F*ck Smoking. De zussen willen hiermee goede initiatieven om niet te gaan roken supporten. ‘Ons doel is om ervoor te zorgen dat het makkelijker wordt om nee te zeggen tegen een sigaret. Dit zal ervoor zorgen dat het aantal kinderen dat begint met roken afneemt.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door F*ck smoking (@fck.smoking)

Bereik

Door meer jongeren te bereiken hebben de meiden een website gemaakt, met daarop alle informatie over het initiatief. Daarnaast kan je de veel te leuke merchandise bestellen op de website. Ook is het Instagram-account fck.smoking gecreëerd waar op een creatieve manier veel content wordt gedeeld over het onderwerp. Met voorbeelden van Netflix-series laten de meiden zien dat roken als iets normaal wordt gezien, en dat is een groot pijnpunt. Met een kritische blik kaarten ze aan dat het niet normaal is om te roken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door F*ck smoking (@fck.smoking)

Via de website fucksmoking.nl kan je de leuke merchandise bekijken, en via het Instagram-account van de meiden zie je meer informatie over het initiatief.

Lees hier meer tips om een ongezonde leefstijl te veranderen.

 

 

 

 

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF