fbpx

Hoe meer je jezelf kunt zijn, hoe beter je relatie. Deze vijf tips helpen

Het beste recept voor een goede en duurzame relatie is jezelf kunnen zijn, zegt psycholoog en relatietherapeut Anne Campagne. Want hoe meer je jezelf bent, hoe beter je weet wat je wilt en hoe meer je energie zal gaan stromen, wat weer aantrekkelijk is voor je partner. Daarom deelt Anne vijf tips die kunnen helpen om dichter bij jezelf te komen.

Een populaire kreet en het lijkt simpel…alhoewel dat in de praktijk toch vaak ingewikkeld kan zijn. Het vraagt namelijk om zelfkennis en dat is nou net iets wat niet voor iedereen even makkelijk is: weten wie je bent en waar je voor staat.

Energie die gaat stromen

Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je keuzes kunt maken die bij jou passen. En dat geldt ook op het gebied van relaties. Wanneer je een duurzame liefdesrelatie wil aangaan en/of behouden, is het raadzaam en bevrijdend om jezelf te zijn. Op de eerste plaats voor jouzelf en in het verlengde daarvan voor de ander. Het maakt je veel aantrekkelijker, alleen al door de energie die meer zal stromen wanneer je gewoon jezelf bent.

Vijf tips

Ben je benieuwd hoe je dichter bij jezelf kunt komen? Deze 5 onderstaande tips kunnen je erbij helpen:

  • Het is goed om je te realiseren dat je altijd jezelf bent (geweest), alleen je gedachten en emoties zijn mogelijk met je aan de haal gegaan. Overheerst een bepaalde emotie bij jou? Identificeer je niet met deze emotie. Soms vinden we het heerlijk om helemaal op te gaan in bepaalde emoties en te denken dat we dat dan ook zijn. Het is helpend om in te zien dat je gedachten en emoties hébt en dat je ze niet bént.
  • Onderzoek welke kernwaarden voor jou van toepassing zijn. Wat vind jij belangrijk, waar sta jij voor, waar loop je voor warm? Door daar bewust bij stil te staan, is de kans groter dat je daar ook naar gaat gedragen en dus ook anderen kunt aangeven wat jij belangrijk vindt. En hierdoor is de kans groter dat je personen aantrekt die affiniteit hebben met jouw waarden.
  • Durf je te uiten en voor je eigen ideeën, waarden en gevoelens uit te komen. Het toont dat je respect hebt voor jezelf. Het gaat erom dat je partner van jou houdt zoals jij bent en niet zoals jij je voordoet. Past dat niet, dan is diegene ook niet de ware.
  • Om dichter bij jezelf te komen, is het de kunst om meer in contact komen met wat je voelt in je lijf. Je lichaam ‘weet’ vaak al veel eerder dan jij- met al je ratio- hoe je je voelt. Knelt het ergens, voel je je bedrukt, een knoop in je maag? Wanneer je beter naar je lijf luistert, kun je keuzes maken die aansluiten bij wat jij op dat moment nodig hebt, of nodig vindt om te uiten.
  • En last but not least: door jouw familiesysteem te kennen, leer je ook jezelf beter kennen. Je familie, je ouders en voorouders spelen een veel grotere rol in je leven dan je mogelijk beseft. De oorsprong van je familie uitzoeken en kennen is belangrijk om je eigen gedrag te leren begrijpen. Door goed in te zien welke plek jij hebt en ook daadwerkelijk jouw eigen plek in te nemen, kun je jezelf meer zijn en je leven ten volste leven.

Over Anne

Anne Campagne is sociaal psycholoog. Met deze achtergrond is zij haar eigen praktijk gestart als relatiecoach en coach voor singles. Het liefst noemt Anne zich ‘love connector’: vanuit de gedachte dat liefde eerst bij jezelf begint. Vanuit een goede connectie met jezelf kun je een mooie en waardevolle relatie met een ander aangaan. Anne is ook als relatiecoach te zien in Married At First Sight. Kijk voor meer informatie op haar site.
anne lowres 2 Hoe meer je jezelf kunt zijn, hoe beter je relatie. Deze vijf tips helpen


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF