fbpx

Astleigh en Rowan zijn één van de succesvolle koppels uit Married At First Sight: ‘We vielen meteen voor elkaars lach’

Sinds de herfstspecial Leven in liefde is uitgekomen, delen we extra veel liefdesverhalen. Astleigh en Rowan deden mee aan het realityprogramma Married At First Sight en zijn één van de succesvolle koppels uit het experiment van 2021. Nu, ruim een jaar later, zijn ze nog steeds gelukkig getrouwd. Ze wonen definitief samen in Zoetermeer en zijn druk met het klussen aan hun huis.

Hadden jullie gedacht dat jullie deelname aan Married At First Sight kans van slagen zou hebben?

Rowan: ‘De aanleiding om mee te doen aan Married At First Sight was voor mij dat ik echt op zoek was naar iemand waar ik mijn leven mee kon delen. Ik dacht: als je meedoet aan Married At First Sight, dan moét je wel op zoek zijn naar iets serieus. Op basis van de eerste seizoenen was ik wel bang dat het experiment geen kans van slagen zou hebben, want het gebeurde niet vaak dat het programma tot een serieuze relatie leidde. Toch hield ik de hoop dat dit voor mij wel zo zou zijn. Gelukkig was dat ook zo.’

Astleigh: ‘Ik was eerlijk gezegd blij dat ik het programma nooit eerder had gezien – ik zag het toevallig voorbijkomen en meldde me spontaan aan – anders had ik misschien getwijfeld en me niet opgegeven. Ik ben dankbaar dat ik dat wel heb gedaan. Ik had het niet willen missen. Als ik dingen doe, doe ik ze ook goed. Ik houd niet van half werk. Ik ben voor Rowan gegaan en dat doe ik nog steeds.’

Waarop zijn jullie gematcht en waarom passen jullie goed bij elkaar?

Rowan: ‘We zijn grotendeels gematcht op onze levensfases en op het feit dat we dezelfde doelen hebben. Wat ik zo leuk vind aan Astleigh, is dat hij zo’n enthousiast karakter heeft en dat hij altijd openstaat voor nieuwe ervaringen. Hij vindt het bijna bijzonder wat iedereen om hem heen doet. Als we bijvoorbeeld met een boot gaan varen, wil hij precies weten hoe die schipper de boot bestuurt. Die sprankel van hem vind ik heel leuk en geeft me positieve energie.’

Astleigh: ‘Ik denk dat we vooral gematcht zijn omdat onze neuzen dezelfde kant op staan en we dezelfde wensen voor de toekomst hebben. Al sinds het begin van Married At First Sight willen we allebei hetzelfde. Rowan is lief, zorgzaam en heel bewust. Ze denkt altijd een paar stappen vooruit. Dat vind ik prettig. We houden allebei wel van plannen en uitstippelen. Onze planning is vaak in grote lijnen besloten, maar ik vind het belangrijk dat we genoeg ruimte overhouden voor spontane dingen. Soms wil Rowan te veel en moet ik haar afremmen. Als vrienden of familie willen afspreken, kan Rowan soms moeilijk bepalen wat ze zelf wil. Het is goed om momenten te creëren waarop we samen een biertje of een wijntje drinken en kunnen ontspannen.’

Rowan: ‘Als ik aan mezelf voorbijga doordat ik te veel voor anderen wil doen, dan zegt hij: “Denk even aan jezelf en aan ons. Doe rustig aan.” Daarin vullen we elkaar aan. Astleigh vindt het fijn dat ik goed kan plannen en gaat daar dan gewoon in mee. Daarentegen heb ik soms die rem nodig, zodat ik niet mijn hele leven volplan. Waar ik het nodig heb, biedt Astleigh mij spontaniteit en rust. Ik kan hem op andere momenten juist structuur en stabiliteit geven.’

Wat dachten jullie van elkaar bij de eerste ontmoeting?

Astleigh: ‘In het programma word je aan elkaar gekoppeld door experts en je ziet elkaar pas op de bruiloft. Ik weet nog hoe ik achterin de trouwzaal zat. Ik had Rowan toen nog niet gezien. Voordat de ceremonie begon, kwam de knappe moeder van Rowan naar me toe. Ik zag haar en dacht: de vrouw waarmee ik ga trouwen, moét mooi zijn. Dat kan niet anders. En ik had gelijk! Ik stond in de trouwzaal op Rowan te wachten en voor mijn gevoel duurde het maar lang voordat ze kwam. Toen ze eindelijk binnenliep, zag ik een brede glimlach en grote blauwe ogen. Ik dacht gelijk: wauw.’

Rowan: ‘Van tevoren maakte ik me een beetje zorgen dat ik niet het type was waar Astleigh op zou vallen. Ik was bang dat ik de teleurstelling in zijn gezicht zou zien. Toen ik hem zag, dacht ik meteen: gelukkig, hij lacht. En zijn glimlach was niet het enige dat ik mooi vond.’

Wanneer sloeg de vonk definitief over?

Astleigh: ‘Tijdens onze huwelijksnacht gaven we elkaar de ruimte. Als man wilde ik daar ook respectvol mee omgaan. De avond en nacht verliepen gelukkig soepel. We waren getrouwd, maar er was geen druk. Ik voelde de rust om elkaar op een normaal tempo te leren kennen. Op onze huwelijksreis waren we dag en nacht samen. Bij thuiskomst zagen we elkaar een paar dagen niet. Dat hadden we bewust besloten, zodat we onszelf de ruimte konden geven om alles te verwerken. Tijdens die dagen zonder Rowan merkte ik dat ik haar heel graag wilde zien. Na vier dagen brak het moment aan waarop we elkaar eindelijk weer zagen. Ik besefte dat ik haar had gemist. Toen wist ik het zeker: dit is raak.’

Rowan: ‘Ik voelde dat al op onze huwelijksreis. We deden verschillende activiteiten en ontdekten steeds weer nieuwe kanten van elkaar. Ik vond hem steeds leuker. Het moment waarop de vonk definitief oversloeg, was tijdens een date. We gingen zelf pasta maken en aten dat samen op in een tuin met allemaal lichtjes. Het was een hele romantische setting. Daarna hadden we een nog een lange autorit terug naar huis. We waren moe en lagen tegen elkaar aan. Ik voelde kriebels en dacht: dit is de vent waar ik mee verder wil.’

Welke plannen hebben jullie voor de toekomst?

Rowan: ‘We gaan eerst de verbouwing afmaken. Voor nu leven we dus nog even tussen de bouwmaterialen, maar over een paar weken hebben we echt ons eigen plekje. Dan kunnen we aan ons leven beginnen. Wat we hebben, is speciaal en ons huwelijk is sterk. Als je samen een verbouwing aankunt, dan kun je alles aan. Als het ons gegund is, zouden we in de toekomst ook heel graag een gezinnetje willen, maar zo ver is het nu nog niet. Tot die tijd genieten we van elkaar en de positieve reacties die we naar aanleiding van Married At First Sight krijgen. Dat voelt als steun en geeft ons energie.’

Herfstspecial Leven in liefde

De nieuwe herfstspecial Leven in liefde staat boordevol mooie verhalen over de liefde. We interviewden bekende Nederlanders als Najib Amhali, Elle van Rijn en Mirella van Markus samen met hun partner over hun relatie, we delen liefdestips voor een betere relatie, reisden af naar Curaçao om mensen te interviewen over hun liefde voor het eiland, spraken met Herman van Veen en delen de liefdeslessen van inspirators als Esther Perel en Lonneke van Engelen.

Fotograaf: Nander de WijkWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF